Alman uzmanlar, haftada en az üç gün alkolden kaçınmaya çağırıyor. Son zamanlarda, medikal topluluk aktif olarak bağırsak kanseri konusunu önleme - MedickForum'a göre - tartışıyor. Vesilesiyle Alman Gastroenteroloji, Sindirim ve Metabolik Hastalıklar Derneği (DGVS).

KARACİĞERİN YANI SIRA BAĞIRSAĞA ZARAR

Mart 2018'de mide kanseri ayı sadece karaciğere değil bağırsağa olan alkolün zararına dikkat çekti. Uzmanlar, ılımlı alkol kullanımı bile bağırsak kanseri riskini artırdığını söylüyor.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR DOĞRULADI

Kanser ile alkol arasındaki ilişki sayısız bilimsel çalışmayla doğrulanmaktadır. Karar verici rol, alkollü içki türündeki fark değil, alkol miktarıyla oynanır. Bira, şarap ya da güçlü içecekler bağırsakların sağlığına eşit derecede zararlıdır.

100 GRAM %15 RİSK ARTIRIYOR

14 grup çalışmasının bir meta-analizi, haftada 100 gram alkol tüketmenin bağırsak kanseri geliştirme riskini %15 arttırdığını gösterdi. Daha fazla alkol tüketmek tehlike artıracaktır.

AŞIRI İÇKİ KULLANIMI %50 RİSK OLUŞTURUYOR

Çok içki içen grupta bağırsak kanseri riski% 50 daha yüksektir. Uzmanlar DGVS, alkol tüketmediğinde en az üç gün bir hafta planlamayı öneriyorlar. Genel olarak, aynı zamanda bir risk faktörü olan kırmızı etin yanı sıra alkol tüketimi de sınırlandırılmalıdır.