Nisan ayında hizmet giren Atatürk Şehir Hastanesi üniversite hastanesi gibi sağlık hizmeti vererek 7 ayda rekor kırdı.

Aylık poliklinik sayısının 150 bini geçtiği Atatürk Şehir Hastanesi’nde günlük poliklinik hizmeti alan hasta sayısı 9 bine yaklaştı.

Hastanede yatan hasta sayısı 850, Anjiografi sayısı 20’yi, Doğum Sayısı 20’yi ve günlük ameliyat sayısı yine aynı şekilde 200’ü geçtiği öğrenildi.

Özel hastaneleri geride bıraktı

İl genelinde hastalar; tek ve iki kişilik otel konforunda hasta odalarının, modern ve kaliteli hizmetin sunulduğu ayrıca her branşta yeterli sayıda uzmanın olduğu Atatürk Şehir Hastanesini tercih ediyor. Yatak doluluk oranı şimdiden yüzde 95 olan hastanenin yükünü alması için Balıkesir Devlet Hastanesi yeni 300-400 yataklı bloğu ile Üniversite Hastanesinin yeni bloklarının Kalkınma Bakanlığınca 2018 yatırım programına acilen alınması gerekiyor. 350 yataklı Bandırma Devlet Hastanesinde günlük 4 bin 300 hasta muayene oluyor. Yatak doluluk oranı yüzde 90’ın üzerinde olan hastanenin poliklinik sayısı, servis yatak sayısı, yoğun bakım yatak sayısı yetmiyor. Bölge nüfusu göz önünde bulundurulduğunda 500 bin nüfusa hizmet veren Bandırma Devlet Hastanesi yeni 600 yataklı ’Şehir Hastanesi’ni bekliyor.