Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sakarya ve Bitlis’te darp edilen iki doktorla ilgili, “Sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Adli makamlara intikal eden bu vakaları yakından takip ettiğimizin de bilinmesini isteriz” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bitlis ve Sakarya’da iki doktorun darp edilerek şiddete maruz kalmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Bitlis ve Sakarya’da iki hekimimizin darp edilerek şiddete maruz kalması hepimizi derinden üzmüştür. Uğradıkları menfur saldırı sonucu çok üzgün olan iki meslektaşımı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundum. Sağlık çalışanlarımızın arkalarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Sağlık hizmeti veren hekimlerimiz ve sağlık görevlilerimiz kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren, şifa dağıtan ellere karşı yapılan her türlü şiddet uygulaması asla kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının fedakarca sağlık hizmeti verirlerken arkalarında sağduyulu vatandaşların, Sağlık Bakanlığı, hükümet ve yasaların olduğunu bilmeleri gerektiğini belirten Bakan Demircan, “Sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Adli makamlara intikal eden bu vakaları yakından takip ettiğimizin de bilinmesini isteriz. Şiddete maruz kalmış olan başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” açıklamasını yaptı.