Bartın Üniversitesinde “Şizofreni ve Stigma” adlı bir konferans düzenlendi.
Bartın Üniversitesi, Bartın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bartın Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından “Şizofreni ve Stigma” adlı bir konferans düzenlendi. Bartın Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan, şizofreni konusunda herkesin bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı. Tarhan, gerçekleştirilen konferans ile öğrenciler üzerinde farkındalık oluşturma amacında olduklarını da kaydederek, “Şizofreni, düşünce, duygu ve davranışlarda önemli bozulmaların ortaya çıkması gibi belirtiler gösteren bir ruh hastalığıdır. Her an çevremizdeki insanlarda rastlayabileceğimiz bir durum. Konu ile ilgili bilgi sahibi olursak, çevremizde hastalığa yakalanan insanlara yardımcı olabiliriz” dedi.
Bartın Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinden Uzm. Dr. Didem Ekmen ise, şizofreni ve stigma hakkında bilgiler vererek, “Çok yaygın olarak görülen bu hastalıklar, insanların kâbusu olarak görünmektedir. Şizofreni ile ilgili olmazsa olmaz tedavi ilaçtır. İlaç ve rehabilitasyon ile aile ve toplum desteğiyle birlikte bu hastalık kontrol altında tutulabilir” diye konuştu.
Konferansta Bartın Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinden Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük, Uzm. Dr. Merve Cingi Yirün, Psikolog Pınar Akyıldız Yiğit ve Arif Gökçen de Şizofreni ve Stigma hakkında bilgiler verdi.