Bebekoloji Buluşmaları 2017 kapsamında ’ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme’ adı altında geçen etkinlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala, ’Bebekoloji Buluşmaları 2017’ kapsamında düzenlenen etkinliklerde ebeveynlere D vitamini, çinko ve omega 3 ile alakalı bilgiler aktardı.

İlki buluşmasının İstanbul’da gerçekleştirilen Berko İlaç sponsorluğundaki ’Bebekoloji Buluşmaları 2017’nin İzmir ve Bursa etapları tamamlandı. Etkinliğin ’ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme’ adı altında gerçekleşen oturumunda Çocuk Sağlığı ve Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala ebeveynler ile bir araya gelerek ve D vitamini, çinko ve omega 3 ile alakalı bilgiler aktardı.

"Hamilelik süresince ve takibinde D vitamini, çinko ve omega 3 şart"

Çinko ve D vitamininin hamilelik ve sonraki süreçteki önemine değinen Prof. Dr. Pala, “Anneler, hamilelik dönemlerinin 20’ncı haftası itibariyle omega 3 kullanmaları gereklidir. Doğum sonrasında ise, annenin bebeği 6 aylık olana kadar omega 3 kullanımına devam etmesi önemlidir” dedi.

“Omega 3, çocuklarda beynin gelişimi için olmazsa olmaz”

Çocukların büyüme ve gelişiminde, özellikle de zihinsel gelişiminde omega 3’ün oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Pala, “Omega 3 eksikliği okul çağındaki çocuğun başarısı üzerinde de doğrudan etkisi vardır. Çinko ve D vitamini eksikliği ile birlikte etkisini daha da artar. Çocuklar kadar, yetişkinlerin de omega 3 kullanımını aksatmaması gerekli. Aksi halde omega 3 eksikliğinin beraberinde kalp damar hastalıklarını getirir. Yetişkinlerde kullanılacak omega 3 yağ asitleri yapısı kişiye ve hastalıklara göre de değişir” ifadelerini kullandı.

Bebekoloji Buluşmaları 2017 kapsamındaki etkinliklere 4 Kasım’da Ankara’da devam edileceği bildirildi.