Tıp alanında yaşanan gelişmeler çocuk sahibi olmak isteyenlerinde sorunlarına çözüm bulunmasına yardımcı olmaktadır. İlerleyen yaşlarda evlilik yapanlar için gebelik riskli olabileceği gibi normal yollardan da olmayabilir. Bu durumda yapılacak kontroller ile kişilerin bebek sahibi olup olamayacağına dair kesin sonuçlar elde edilebilir. Uzman doktor kontrolünde yapılacak olan tedaviler başarılı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Kıbrıs tüp bebek alanında oldukça kaliteli hizmet sunduğundan sıklıkla tercih edilmektedir. Bu alanda yapılacak her türlü çalışma için alanında uzman olan ekip tarafından kontroller sağlanır. Alınan örneklerin incelenmesi ile tedavinin kadın veya erkek arasında kime ya da ikisine birden uygulanıp uygulanmayacağına karar verilerek işlem yapılır.

Sağlıklı embriyo bebeğin oluşması için gerekli olduğundan sağlıksız embriyoların tutunamaması gebeliğin ilerlemeden son bulmasına neden olur. Bu durumda tüp bebek tedavisi ilerleyen tıp sayesinde etkili ve başarılı sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Bu alanda uzmanlaşmış olan doktorlar sayesinde yapılan tedavilerin başarı oranı daha da artmaktadır. Konulan teşhise göre yapılacak müdahaleler farklılaştığından ilk aşamada hastalara ilaç tedavisi uygulanmakta ve bu şekilde vücudun kendini hazırlaması sağlanmaktadır. Olası durumlarda tedavinin sonuç vermemesi halinde devam edilerek yenilenmesi sağlanır. Bağışçılar bu alanda en sık kullanılan tedavilerin uygulanması için yapılacak müdahalelerde kullanılacak yumurta veya sperm için etkili olduğundan alınan bağışlar ile bu süreç tamamlanır.

Normal yollardan bebek sahibi olacak olanların yanı sıra tedavilerle çocukları olacak olanlarda cinsiyet seçimi ile kız ve erkek bebek olması için tercihlerini yapabilirler. Embriyonun oluşması ile cinsiyete göre seçim yapılarak rahme yerleştirilmesi ile çiftin talepleri doğrultusunda kız ya da erkek çocuklara sahip olunur. Yüksek bir başarı sağlanmasına yardımcı olan bu tedavinin tercih edilmesi ile cinsiyetini belirlemek isteyenler istedikleri gibi sonuçlar alarak bebeklerine kavuşmaktadır. Bu süreç farklı aşamalardan geçtiği için doktorun önerilerine göre belirlenen zamanda müdahale edilmesi ile istenen şekilde sonuçlanabilir. Hijyenik koşullarda yapılacak olan her işlem sayesinde hastaların daha etkili ve kaliteli hizmet almasını sağlayarak yüksek oranda başarı sağlanması ile gebeliğin sorunsuz devam etmesi sağlanır.