Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa" müzikali Adıyaman’da çocuklar ile buluşturuldu.

Adıyaman Hükümet Meydanında düzenlenen etkinliğe çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri etkinlik alanında çocuklara şapka ve balon dağıttı.

Çocukların sağlıklı beslenmeleri ve temizlik konularına dikkat çeken "Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa" müzikalinde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. TRT Çocuk’un sevilen çizgi film karakterleri Rafadan Tayfa ekibinin sahne aldığı müzikal Türkiye genelinde 60 ilde sahneleneceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, “Çocukların sağlıklı davranışları öğrenmeleri amaçlanıyor. Bu davranışlar eğlenceli bir şekilde öğretiliyor. Çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyor. Bu gün 3 bine yakın çocuğumuz burada etkinliğimize katıldı. Buradaki amacımız çocukların el yıkama, diş fırçalama, erken yatıp erken kalkma, sağlıklı davranışların edinilmesi amaçlanıyor” dedi.