Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, Ordu Üniversitesinde ‘Mizah Diliyle Tıp Mesleği’ konulu konferansta açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Şaban Şimşek konferansta hekimlik mesleğinin incelikleri, meslekte yaşanan sorunlar ve bunların çözümüne ilişkin yapılanlar veya yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Mesleğe yeni başlayan ve henüz meslek eğitimi almakta olan öğrencilere tecrübelerini aktararak tavsiyelerde bulunan Şimşek, “Doktorun kendini hastasının yerine koyarak onun ruh halini anlamaya çalışması, hasta gibi düşünebilmesi mesleğin püf noktalarından biridir. İyi doktor olabilmek için hastanın kültürünün iyi bilinmesi gerekir. Doktorlar ve sağlıkçıların hastalar arasında fark gözetmemeli ve ego sahibi olmamaları gerekmektedir” dedi.

Şimşek, konuşmasında ayrıca zor bir eğitim sürecinden geçtikten sonra mesleğe adım atan sağlıkçıların sahip oldukları bilgi ve becerilerini doğru şekilde kullanmalarının önemine değinerek tıp mesleğinin ne kadar hassas bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Tıp alanında teknolojinin çok önemli olduğunu fakat bunun bir sağlıkçının kişisel yetenekleri olmaksızın yeterli olmayacağını ifade eden Şimşek, “Teknolojinin uygun olmayan şekillerde, gereksiz kullanımı hem bu teçhizatları yıpratır hem de kamuoyunu zarara uğratır. İhtiyaç olmadığı halde çeşitli tetkikler hastalara yaptırılarak bundan maddi fayda sağlanıyor. Bunun sonucunda sağlık alanında elde edilen veriler bu hatadan payını alıyor. Tıpta rekabet ilerlemeyi getirir fakat bunun iyi ayarlanmaması durumunda sonuçlar kötü olabilir” uyarısında bulundu.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferans sonrası Prof. Dr. Şaban Şimşek bu yıl Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere kendi yazmış olduğu kitabını hediye etti.