Diş ağrılarının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Özellikle diş ağrıları; yirmilik diş pozisyonu, diş eti iltihabı, diş minesinde aşınma, çürükler, diş kırılmaları, eklem ağrıları ve diş sinirinden kaynaklanmaktadır. Diş ağrılarına karar verme konusunda öncelikle hekimlere danışılmalıdır. Diş ağrıları özellikle gece saatlerine doğru yaklaşıldığı zaman ortaya çıkar. Diş ağrılarını ortadan kaldırmak yerine hafifletme yöntemi tercih edilebilir.

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusu ile sıklıkla karşılaşırsınız. Diş ağrısını geçirmek için evde doğal çözümler uygulayabilirsiniz.

Diş ağrısı için ne yapılır?

Diş ağrısını geçirmek yerine geçici çözümler uygulamaya çalışacağız. Ağrılarınızın hafifletmek için dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Dişlerinizi 2-3 dakika boyunca oval bir şekilde bütün dişlerinizi fırçalamalısınız. Diş fırçalanması ardından diş aralarında kalan artıkları çıkarmak için diş ipi kullanmalısınız. Dişlerinizin arasında kalan artıklar ağrı oluşumuna neden olurlar. Şirkeli veya tuzlu su yardımı ile 2-3 kez ağız içerisinde gargara yapabilirsiniz. Dişlerinize bu sayede anestezi işlemi uygulayabilirsiniz. Diş ağrısı belirttiğimiz gibi gece vakitlerinde ortaya çıktığı için yastığınızı hafif yükseltmelisiniz. Dolgulu diş ağrısı hafifletme konusunda pek fazla çözüm yolu bulunmamaktadır. Dolgulu diş ağrıları ile karşılaşıldığı zaman uzman hekimler tarafından yardım alınmalıdır.  Bu konuda sizlere yardımcı kaynak.

Diş ağrısı için dua yapılmalıdır mıdır?

Peygamber efendimiz baş ve diş ağrısı için dua yapmıştır. Diş ağrınız üzerine elinizi koyduktan sonra “Eûzü bi-izzеtillahi vе kudrеtihi min şеrri mâ еcidu vе uhâziru” duasını okumalısınız.