Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Sivil Savunma Birimi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Tıp Fakültesi Hastanelerinde ortaklaşa düzenledikleri yangın tatbikatı hasta ve personeller arasında heyecana neden oldu.

Olası bir yangında yapılması gerekenler hakkında personeli bilgilendirmek amacıyla iki aşamalı yapılan yangın tatbikatının ilki Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Birim Amiri Mustafa Karataş, tatbikat öncesinde personellere yangın cihazları, yangın söndürme usulleri, yangın söndürmede kullanılan malzemeler ve yangın tüplerinin bakımı konularında bilgi verdi. Yangın söndürme ile ilgili genel bilgilerde veren Karataş, başından geçen bir anıyı da şöyle aktardı; “Arabanızla giderken, bir sabotaj sonucu veya arabanızda aniden çıkan bir yangında araç kapıları otomatik olarak kapanıyor. O zaman bagajdaki yangın tüpüne de ulaşamazsınız. Benim aracım da öyle oldu ve ben o anda bagajdaki yangın söndürme tüpüne ulaşamadım. Yangın söndürme tüpünün nerede olması gerektiğini takdirinize bırakıyorum" dedi.

Yangın tatbikatının ikinci bölümü Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği hastaneden tahliye edilen hasta ve yakınları hastane bahçesinde gösterilen alanda toplandı. Mahsur kalan hastalar da beşinci kattan İl Afat ekipleri tarafından pencerelerden afat sedyesine alınarak halatlarla indirilip hastane acil bölümüne götürüldü. Daha sonra hastane bahçesinden sembolik olarak çıkarılan yangına personeller eğitimde gördüklerini uygulamalı olarak müdahale etti.