Kadınlarda göğüslerin normalden daha küçük olması özgüven kaybına neden olabilmektedir. Kişi giyim kuşamda zorluk yaşayabilmektedir. Hamilelilik sonrası göğüslerde hacim kaybı olabilir daha önce normal boyutlarda olan göğüsler içleri boşalarak daha küçük bir hale gelebilir. Sık nedenlerden biride genetik olarak da normalden küçük olmasıdır. Bu durumdan kurtulmak için göğüs büyütme ankara operasyonları yapılabilir.

Operasyon öncesi ayakta pozisyonda doktorunuz çizim yapar. Protezin nereye konulacağı ayrıntılı planlanır. Kesi yapılacak alan belirlenir. Operasyon genel anestezi altında yapıldı. Yaklaşık 1 saat kadar sürer. Yatış gerekir. Doktorlar genelde operasyona zaten birkaç çift protezle girer. Deneme yapılır uygun boyut konur. Meme büyütme ankara plastik cerrahinin önemli operasyonlarındandır. İyi planlama, doğru hasta seçimi önemlidir.

Genelde göğüs altı bölgesi kesisinden protez konulur. Ama faklı kesilerde mevcuttur. Peki hangi tip implant, damla yuvarlak? ya da çipli? Farklı markaların farklı protezleri vardır. Doktorun alışık olduğu, marka bilinirliği iyi implanltları kullanmak daha doğru olabilir. Sonrasında göğüs ölçüm ne olur. Doktorunuz bunu söylecektir.

Operasyon bitiminde korse ve sütyen takılır. Ertesi gün dren konuldu ise çıkarılır. Göğüs altı alana ya da hangi alana kesi yapılmışsa bu alana operasyon sonrası bantlar yapıştırılır ve bunlar sık sık açılmadan iyileşme tamamlanmaya çalışılır. Dren çıkan alana pansuman yapılır. Bu alanda pansuman bir kaç gün kalmalıdır. İyileşme kişiler arası değişir ama yaklaşık 1 hafta sürer. Kanama, enfeksiyon her hastada olabilir. Her operasyonda olduğu gibi doğru hasta seçimi, doğru planlama, doğru teknik bu operasyonda da önem kazanmaktadır.

Kaynak: Estetik Cerrahi Ankara