Çin ve Rusya’da oldukça bol tüketilen karabuğday, ülkemizde yeni bir tahıl benzeri olmasına rağmen kısa sürede daha popüler hale gelmiştir. Bu popülarite birçok diyet listesinde yer alan bu ürün hakkında daha fazla bilgi edinilmesini sağlamaktadır.

100 gramında 150 kalori bulunan ve zengin bir protein kaynağı olan karabuğday, aşırı tüketilmediği takdirde kolay bir şekilde kilo verilmesini sağlar. Uzun süre tok tutan bir besin olan karabuğday, pilav olarak yapılabilir ve çorbalara katılabilir. Greçka diyeti hakkında detaylı bilgi için adlı siteyi ziyaret edip bilgi edinebilirsiniz.

Asıl tüketim şekli ise, ana öğünlerde 3 çorba kaşığı yoğurt, meyve ya da salata ile birlikte tüketilmesidir. Greçka diyeti yaşam koçu Şeyda Coşkun tarafından popüler hale getirilmiştir.

Karabuğdayın Faydaları

Karabuğdayın birçok faydası vardır. Çölyak hastalarının glüten alerjisine karşı kullanabilecekleri bir üründür. Özellikle unu, tatlı ve pasta yapımında kullanılmaktadır.

Kilo vermek isteyenler de aşırıya kaçmamak kaydıyla ekmek, tatlı ya da pastaların yapımında karabuğday unu kullanabilmektedir. Birçok farklı şekilde tüketilebilen karabuğdayı kullanmak için birçok faydasını bilmek yeterlidir. Greçka diyeti ve normal tüketimde kullanılabilen karabuğdayın faydaları ;

  • Vücudu rahatlatır,
  • Kan basıncını önler,
  • Kolesterolü önler,
  • Terlemenin azalmasını sağlar,
  • Bağırsakları düzene sokar,
  • Aminoasitler açısından zengindir,
  • Karaciğer yağlanmasını önler,
  • Damarlara güç ve esneklik kazandırır.


Greçka Nerelerde Kullanılır?

Greçka kullanım şekilleri bulgur benzeri haşlanmış ürünler haricinde farklı yiyecek ve endüstrilerde kullanılmaktadır.

Konserveler, dondurma külahları, ekmek, kek, çorbalar ve birçok farklı ürünle birlikte kullanılır. Aşırı tüketimi kilo almanıza neden olacağı için abartmadan tüketilmelidir. Karabuğday unundan yapılan ekmekler tüketilerek, daha sağlıklı bir şekilde beslenmek mümkündür.

En çok unu kullanılan bu ürün, özellikle çölyak hastalarının beslenmesi için, çocukların sağlıklı gelişimi için önemlidir.

Karabuğday Tüketiminin Sağlığa Faydaları

Karabuğday tüketimi sadece Greçka diyeti içinde değil, sağlıklı beslenmek isteyenler için de tercih edilebilecek olan bir besindir.

Kan şekerinin kontrol altına alınması ve diyabet sorunu yaşayanların dengeli bir kan şekerine sahip olması için bu ürün tercih edilir. Kötü kolesterolün düşürülmesi, iyinin de yükselmesi için bu ürün tercih edilebilir. Greçka diyeti ile ilgili ürün çıkmıştır. 3 lü set halinde olan greçka diyeti satın almak isteyenler 49 liralık kampanyadan yararlanabilir.

Vücudun yağ toplamasını engelleyen ve uzun tok tutan karabuğday, aynı zamanda bağırsakların da düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu nedenle başta çölyak hastaları olmak üzere, diyabetliler, yüksek tansiyonu olanlar ve kilo vermek isteyenler karabuğdayı tercih etmektedir.

*Sağlıkla ilgili olan bu tür haberleri, lütfen doktorunuza sormadan dikkate almayınız.