Bir süredir hamile kalmaya çalışıyorsanız, muhtemelen yumurta kalitenizi artırmak üzere, diğer kadınların denediği yöntemleri, kullandığı takviyelerin büyük bir kısmını kullandınız. Özellikle ileri yaş hamileliklerinden önce, yumurtanızın kalitesi ile ilgili endişelerinizin olması da oldukça normal.
Bu yazımızda hamile kalmak için ihtiyaç duyacağınız yumurta kalitenizi artıracak ipuçlarına yer vereceğiz.

Sağlıklı Bir Yaşam Tarzına Sahip Olun
Doğurganlığınızla ilgili herhangi bir sorununuz olmayabilir. Hatta daha önce hamile kalmış, bir çocuk sahibi olmuş da olabilirsiniz. Ancak yumurta kalitesi yaşam boyu belirli bir standarta sahip bir şey değildir. Her ay belirli bir dönemde gerçekleşen yumurtalama(ovülasyon), her defasında farklı yumurta kalitesine sahip olmanız anlamına gelir.



 
Yaşınız, uyku düzeniniz, beslenme şekliniz, genetik faktörler ve aklınıza gelebilecek hemen her şey, kaliteli yumurtaya sahip olmanızı etkiler. Bu nedenle yaşam tarzınızdaki kaliteyi artırmak, doğurganlığınızı da artırmak anlamına gelir.

Bu noktada ilgi çeken önemli detaylardan biri de kilo kontrolüdür. Aşırı kilolu olmak veya çok düşük kiloda olmak da hamileliği etkiler. Sağlıklı beslenerek ve düzenli egzersiz yaparak hem sağlığınızı, hem de doğurganlığınızı korumuş olursunuz.

Stresinizi Kontrol Edin
Hamile kalmaya çalışan hemen herkesin duyduğu “rahat olun” cümlesi öylesine söylenmiş bir söz değildir. Stres tek başına kısırlığa sebep olmasa da, yumurtaların ihtiyaç duyulan kalitede olmasını engelleyebilir. Sadece stresle başa çıkmak fikri bile kimi zaman stresli olabilir. Çoğu zaman stresle başa çıkmak için, meditasyon, yoga gibi bir tekniğe ihtiyaç duyulur. Genel olarak yaşam tarzınızı iyileştirirken, sizin için en uygun stresi azaltma yönteminiz de bulmalısınız.
Sigara, Kafein ve Alkolden Uzak Durun
Normal zamanlarınızda stresi azaltmak için bir bardak alkollü içeceğe başvuran insanlardansanız, bu yöntemi hamilelikte kullanamayacağınızı bildirmek isteriz. Alkol kullanımının hamile kalma şansını ciddi anlamda azaltmaktadır.

Sigara kullanımı yumurtalarda toksik etki yaratır. Hiç sigara kullanmayan kadının üreme imkanı, otomatik olarak 10 yıl daha artmaktadır.

Hamile kalmaya çalışıyorsanız ya da hamileyseniz, aldığınız kafein miktarını denetim altına almak zorundasınız.


Vitamin Takviyeleri Alın
Hücrelerin daha iyi çalışmasına yardımcı olacak takviyeleri almak hem hamileliği kolaylaştıran, hem de bebeğin gelişimine katkıda bulunan bir şeydir. Folik asit, antioksidanlar, A Vitamini, E Vitamini gibi takviyelerle, yumurta kalitenizi artırabilirsiniz.

Elbette hangi takviyeye ne kadar ihtiyaç duyduğunuz konusunda bir uzmandan görüş almanızı öneririz.

Kaliteli Beslenin
Hamile kalmak için özel bir diyet uygulamanıza elbette gerek yok. Hamile kalmanızı kolaylaştıracak yiyecekler gibi öneriler her anne adayında aynı etkiyi de yaratmayabilir. Protein, vitamin dengesini sağlayacak, taze ve organik besinler, doğurganlığınıza olumlu puan olarak yansıyacaktır.

İşlenmiş gıdalardan, trans yağlardan uzak durmanız aynı zamanda yaşam kalitenizi de yükseltecektir.

Akupunkturu Deneyin
Akupunktur tedavisi görenlerde hamile kalma artışı ile mukayese edilebilir başka bir çalışma olmasa da, kilo kontrolü ve pek çok hastalığın tedavisinde akupunktur ciddi oranlarda başarılı değerler ortaya koymuştur. Eğer pek çok yöntemi deneyip, henüz başarılı olamadıysanız akupunktur tedavisini deneyebilirsiniz. Herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.

Doğal Bir Yaşam Sürün
Bu aslında yaşam boyu deneyimimiz için sık sık tavsiye edilen bir şey. Doğal bir yaşam sürdürmediğimizde, sağlığımız bundan olumsuz olarak etkileniyor. Adeta bir kısır döngüye giriyoruz. Tükettiğimiz besinler, vücudumuzu ihtiyaç duyduğu şekilde desteklemeye yeterli olmayınca, çeşitli organlarımızda sonuçlarını görmeye başlıyoruz.Vücudun herhangi bir bölümünde yaşanan rahatsızlıklar tüm vücudu etkiliyor.

Doğal gıdalar, kendinize ayırabileceğiniz yeterince zaman, stresle baş etmeyi öğrenmek, otomatik olarak yumurta kalitesine ve doğurganlığa katkı sağlıyor.

Kaynak: Calısananne.org