İmplant İle Gerçek Dişler

Diş ile ilgili olarak yapılan iyileştirme çabaları tıbbın konusundadır. Son zamanlarda gelişen diş yapım teknikleri sayesinde diş tedavisi estetik cerrahinin alanına girmeye başladı. Günümüzde diş tedavisinde yapılan takma dişlerin görünümü, kullanışlılığı ve uzun ömürlülüğü gibi konular estetik cerrahinin konularını oluşturmaya başlamıştır.

Estetik Dolgu

Estetik diş tedavisinin tekniklerinden birisi estetik dolgu yöntemidir. Estetik bir görünüm sağlaması ve dişlerin dışarıdan görünüşünün iyi olmasını sağlamak için yapılan estetik dolgu uzman diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. Kullanılan malzemenin diş tedavisi yöntemi için en uygun olması sağlanmaktadır. Aynı zamanda uzun ömürlü olan bu malzeme ile yapılan tedavi ile dişlerin ömrü yıllarca uzatılabilmektedir.

İmplant Teknolojisi

İmplant teknolojisi diş tedavisinin geldiği en son noktayı ifade etmektedir. Çürüdüğü için veya başka bir hastalık nedeniyle çekilerek çıkartılan dişlerin yerine takılabilen takma dişler implant teknolojisi sayesinde aslını aratmıyor. DentNis gibi implant teknolojisinde kendisini ispatlamış olan marka kliniklerde yaptırılacak olan implant teknolojisi sağlığa herhangi bir zarar vermemektedir. İmplant teknolojisi ile yapılan dişler farklı bir komplikasyonun gelişmesini engellemekte ve yıllarca bu dişin aslına en çok benzeyecek şekilde kullanılması sağlamaktadır.

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant teknolojisi sağlık açısından uygun koşullarda sterilize edilmiş ve implant teknolojisinin yapılmasına uygun hale getirilmiş diş kliniklerinde uygulanmalıdır. Aksi taktirde enfeksiyon kapma riski bulunmaktadır. Uygun ortamda, uygun diş tedavi ve diş estetik yöntemlerinin uygulanması için üretilmiş araç ve gereçler kullanılarak yapılacak olan implant diş ameliyatı alanında uzman ve eğitimini belgeleyebilecek kişiler tarafından yapılmalıdır. Uzman diş hekiminin yapacağı implant diş estetik ameliyatı bir kaç işlemi birlikte yaparak kısa sürede yapılabileceği gibi birkaç ayrı randevuda yapılmak üzere de gerçekleştirilebilmektedir.

Öncelikle diş etinin bu teknolojiye uygun hale getirileceği bir kaç tıbbi işlemin yapılması ile başlayacak olan implant estetik ameliyatı süreci, implant dişlerin takılması için gerekli olan vidaların çene kemiğine montajının yapılmasını sağlayacak olan ikinci aşama ile devam etmektedir. Bu aşamadan sonra diş etlerinin iyileşmesini takiben takılan vidalara dişlerin vidalanması olarak gerçekleştirilen üçüncü aşama gelmektedir. Bu işlemlerden sonra belirlenen implant fiyatları diğer diş tedavi ve yapma diş tekniklerine göre daha fazla olabilmektedir.