Hayatımızda en önemli şey tabi ki sağlıktır. Bunun sebebi de, sağlık olmadan hiç bir şey yapılmayacağıdır. Düşünsenize, sağlık olmadan yemek yiyemeyebilir, bir yere gittiğimiz zevk alamayabilir, yani kısaca hayatımıza devam edemeyiz. Sağlığımıza dikkat etmeli ve onu korumalıyız. Yediğimiz gıdalar da buna destek olmalı... Bazı yediğimiz gıdalar aslında bize iyi gelecekken, kabukları nedeniyle dişlerimize zarar veririz. Dişlerimiz vücudumuzda dikkat etmemiz gereken en önemli yerlerden bir tanesidir... Çünkü yediğimiz her şey ilk önce ağzımıza ve dişlerimizden geçer. Sindirim ilk seviyesi dişlerdir. Parçalamaya ve çiğnemeye yarayan dişler, güçlü bir şekilde birbirine basarak sindirimin ilk basamağını gerçekleştirmiş olurlar. Dişlerin bu nedenle bakımı ve ömrü çok önemlidir.
Dişler bazı insanlar ömür boyu değil, zamanla kaybedilebilir. Bunun sebebi, genetik bozukluklar ve diş bakımı ve kontrollerini iyi bir şekilde yapmamak olabilir. Dişlerimizde kalan besinler, zamanla çürüklere, diş eti çekilmelerine, diş taşına neden olmaktadırlar. Bu da diş kayıplarını tabi ki hızlandırır. Aslında dişler için yeni tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. İmplant bunların başında gelmektedir. Son zamanlarda özellikle çok yapılan implant tedavileri uzun ömürlü sonuçlar vermektedir. Aslında bu tedavi yönteminde biraz beklense de, diğer yöntemlere göre kalıcı olmaktadır. İmplant tedavisinde en büyük etken kişinin çene kemiği ve sağlıklı diş etleridir. Alkol ve sigara kullanan kişilerde iyileşme süreci her zamankinden daha uzun olacaktır. Bunun için implant tedavisi olumlu yonleri çokca fazla olmaktadır.

İmplant aslında çene kemiğine yerleştirilen bir vidanın üzerine monte edilen bir diştir. Yani aynı diş gibi köklü bir diş ortaya çıkarılır. Bu, daha sağlam ve etkilenmeyen bir diş protezi olur. İmplant yapılırken ağrı ve sızılar tabi ki olacaktır. Bunun için lokal ya da tamamen aneztesi yapılarak, daha sonra da ağrı kesicilerle ağrılar giderilir. İmplant tek dişe yapıldığı gibi tüm ağza da yapılabilir. Ya da bir gruğ dişe yapılarak protezler birbirlerine bağlanabilir. Diş etine yerleştirilen vidanın iyice oturması ve diş etinin iyileşmesi için 1-2 ay beklenir ve daha sonra dişiniz takılır. Bu süreçte önemli olan diş kemiklerine ve diş etine dikkat etmenizdir. İmplant tedavisi tehlikeli mi değil mi sorusuna çok açık bir cevap verebiliri ki tehlikeli kesinlikle değildir. Yeni çekilen ya da kırılan bir dişin kemiği kullanılmadığı için eriyebilir. Bu nedenle implant, diş kaybınızdan çok uzun süre geçmeden sonra yapılmalıdır.