"Kanserin Mikro Dünyasına Yolculuk" adlı fotoğraf ve farkındalık sergisi, Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı’nda açılışı yapıldı.

Sergide; kanser ile ilgili mikroskobik görüntüler ve çeşitleri hakkında bilgi verilen afişler ile Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi ve Öğrenci Temsilcisi Emre Çömlekçi’nin, Fen Fakültesi Hücre Kültürü Laboratuvarı’nda akciğer ve göğüs kanseri alanında yapmış olduğu çalışmalar ve elde ettiği bulgular yer alıyor.

Kanserli hücre üzerinde yaptıkları anti-kanser ilaç uygulamaları deneylerinde başarılı sonuçlar elde ettiklerini ve sergide sonuçları yayınladıklarını ifade eden Emre Çömlekçi, “Aynı zamanda tez konum olan yeni sentezlediğimiz bir ilacı nano boyutlarda oluşturduk. Yani kanserli hücreye normal ilaç vermek yerine, hücrelere nanoteknoloji yardımıyla daha küçük boyutlarda daha fazla ilaç veriyoruz. Sonuç olarak çalışmalarımızda bunun kanserli hücre tedavisinde, normal ilaç tedavisinden daha etkili sonuçlar verdiğini tespit ettik” dedi.

"Kanserin Mikro Dünyasına Yolculuk" adlı fotoğraf ve farkındalık sergisi, 28 Nisan Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.