Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, sağlık hizmetlerinin sunumunda vatandaş memnuniyetinin yüzde 76’lara kadar çıktığını ancak sağlık çalışanlarının memnuniyetin ise bu oranda bir artış yaşanmadığını belirtti.

Sağlık-Sen’in sendikal kazanımlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Baki Karaer, “Vatandaşımızın sağlığa erişiminde herhangi bir engel kalmadığını görüyoruz. Aynı zamanda memnuniyet oranı yüzde 39’lardan yüzde 76’lara kadar çıktı. Ancak sağlık çalışanlarında bu memnuniyet artmadı. Hatta sağlık hizmetine erişim de yaklaşık üç kat artmasına rağmen, sağlıkta dönüşüm projesinin başlamasından bu güne ciddi oranda bir personel istihdamı yapılmadı” şeklinde konuştu.

Artan iş yükü ve memnuniyetin mevcut sağlık personeliyle gerçekleştiğini kaydeden Karaer, atama bekleyen sağlık çalışanlarının her unvandan sağlık hizmetine dahil edilmesini, çalışan memnuniyetini artırıcı çalışmalara imza atılması gerektiğini savundu. Sağlıkta dönüşümün ikinci ayağında çalışanların taleplerinin sendika üzerinden kendisine ulaştırılması yönünde talepte bulunduğunu ifade eden Karaer; “Yeni sağlık bakanımız, göreve geldiğinde bizleri ve sizleri heyecanlandıran, güzel şeyler söyledi. Bunlardan biri de sağlık çalışanlarının da memnuniyetinin artırılması gerektiği idi. Biz de, sorunlardan beslenen değil, çözüm önerileri geliştirerek sorumlu bir sendikacılık anlayışımız gereği sağlık politikalarında yapılması gereken değişiklikle, hayata geçirilmesini istediğimiz değişiklikleri daha önce yaptığımız bilimsel analiz ve saha araştırmaları ışığında bakanımıza sunacağız” şeklinde konuştu.

Sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasına geçilme sürecinde olduğumuzu belirten Karaer, bunun bir ayağını şehir hastaneleri, bir ayağını da yenilenen teşkilat yapısının oluşturduğunu dile getirdi. Yeni dönüşümün sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılayacak şekilde kurgulanması ve uygulanması çağrısında bulunan Karaer, Sağlık-Sen’in sendika olarak üzerine düşeni yapacağını ifade etti. Karaer; sağlık çalışanlarının en önemli beklentilerinin yıpranma payı, adaletsiz performans sisteminin düzeltilmesi olduğunu sözlerine eledi.