Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü üyeleri, motivasyon toplantısında bir araya geldi. Programda Dr. Fatih Güray, “Antibiyotik kullanımının zararları” konusu üzerine kadınlara bilgi verdi.

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü üyeleri, aylık faaliyetlerin değerlendirildiği, gelecek hedef ve planların belirlendiği buluşmalarından sonuncusu Emekevler ve Ataevler Kadın Spor ve KAR-MEK kursiyerlerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de katıldığı toplantıda Dr. Fatih Güray, “Antibiyotik kullanımının zararları” konusu üzerine kadınlara bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Dr. Güray, “Sağlığımız çok önemlidir. Sağlık her şeyden önde gelmektedir. Sağlığımız bozulunca ilaç kullanmak durumundayız. İlaç kullanımında bu işin uzmanlarından destek alınması gerekiyor. Aksi durumda vücudumuza ciddi zararlar verebiliriz. İnsan vücudu bir makinedir. 50 trilyondan fazla hücrenin bir araya gelmesiyle insan vücudu oluşmaktadır. 100 bin kilometrelik damar ağı vücudumuzda bulunmaktadır. Bu da dünyayı iki buçuk defa tur atacağınız anlamına gelmektedir. Bu damarlarımızın açıklığını sağlamak çok önemlidir. Bunu sağladığımız zaman vücut normal beslenmekte bununla birlikte vücudumuz sağlıklı olmaktadır” dedi.

İnsanları bilinçlendirerek antibiyotik kullanımı en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Dr. Güray “Sağlık ilaçların açısından hastalanma esnasında faydaları olmakla birlikte yan etkileri de kaçınılmazdır. Özellikle antibiyotiklerin bilinçsiz kullanımı bu yan etkilerin gereksiz yere bizi etkilemesine sebep olmaktadır. Daha çok insanı bilinçlendirerek gereksiz antibiyotik kullanımını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Ciddi bir uyarıda bulunmakta fayda var. Sindirim sistemi sorunları, bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkileri, Ağız Yaraları, Ülser, Dudak Çatlakları gibi maddeler bilinçsiz, doktor tavsiyesi olmadan aşırı antibiyotik kullanımı sonucu oluşabilecek riskler arasındadır. Bu yüzden yalnızca doktor tavsiye ettiği sürece antibiyotik kullanmanız gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Göreve gelmeden verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe’mizde göreve gelmeden önce verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Proje yapmak elbette önemlidir. Ancak projenin karşılık bulması çok daha önemlidir. Birçok olanaklar sağlanmasına karşın çoğu zaman insanlar bir araya getirilemiyor. Hamdolsun birliğimiz ve beraberliğimiz ile örnek oluyoruz. Sizlerin bu projeye sahip çıkmanızla birlikte daha güzel oldu. Bu manada en büyük katkı sizlerindir. Kartepe’de kadın, yaşlı, engelli olmanın ayrıcalık olduğunu söyledik. Bunu da ürettiğimiz projeler sayesinde başardık” ifadelerini kullandı.