Ancak bazı insanların kas yapıları çok fazla belirgin olmadığından fiziksel açıdan gerekli olan doyuma ulaşılmasını sağlayamaz. Bu yazımızda da sizlere hızlı bir şekilde kas kütlenizi artırmak ve de vücudunuzun daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacak olan ipuçlarına yer vermek istedik.  Aşağıda sizin için hazırladığımız 10 başlık bu anlamda size fayda sağlayacaktır.
1.Yüksek Kalori = Anabolik Durum

Proteinlerin insan hayatı için önemi büyüktür. Ancak etrafımızda vücut geliştirme sporuyla uğraşan kişilere baktığınız da gerekli olan kalori miktarını çok fazla karşılamadıklarını görebiliyoruz. Evet protein bakımından önemli bir bilgiye sahipler ve bunu bir şekilde karşılamaya çalışıyorlar ancak kasların oluşumu için proteinlere ihtiyacınız olduğu kadar kaloriye de ihtiyacınız vardır. Hatta bazı insanlar gerektiği kadar protein almış olduklarını düşünseler dahi kalori oranlarına dikkat etmediklerinden dolayı hedefledikleri kas hacimlerine kavuşamazlar.  Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar kalori tükettiğiniz takdirde metabolizmanızı da yapıcı bir konuma getirebilirsiniz ve bu da sizin kaslarınızın daha da güçlenmesine fayda sağlayacaktır. 

2.Bol Bol Karbonhidrat Tüketin

Antrenmanlar sırasında vücudunuzun en fazla ihtiyaç duyabileceği konular arasında enerji ihtiyacı vardır dolayısıyla sizin için yeterli olacak enerjiyi alabilmeniz için karbonhidrat yönünden zengin bir şekilde beslenmeniz gerekiyor. Karbonhidratların vücudun glikojen deposu olduğunu bilmelisiniz ancak bu şekilde bir beslenme programı oluşturduğunuz takdirde ihtiyacınız olan enerjiyi alabilirsiniz. Vücut enerji ihtiyacını hissettiğinde doğrudan glikojenlere yönelir çünkü enerjiyi onlar sağlar ancak glikojenler gerekli miktarda yoksa o zaman da proteinlere başvurur. Vücuttaki proteinlerin tüketilmesi demek ise kas kütlenizin de yeteri kadar oluşamayacağı anlamına gelecektir. Kilo ve hacim kazanmak için karbonhidratların önemi işte bu kadar büyüktür. Karbonhidratların bir diğer faydası ise vücudunuzun ihtiyacı olan insülin salınımı noktasındadır. Bu hormon sayesinde vücudunuz daha kuvvetli bir biçimde anabolik yapı içerisine girecek ve de proteinlerin harcanmaması noktasında önemli bir yardımı olacaktır.

3. Bol Bol Protein Tüketin

Her vücut geliştirme sporcusunun bildiği ve bilmesi gerektiği konu kasların proteinlerden meydana geldiğidir. Proteinlerin de en küçük yapı taşları amino asitlerdir. Yani yeteri kadar protein tüketmediğiniz zaman kaslarınız da istediğiniz seviyede gelişemez. Vücut geliştirme sporcularının en fazla dikkat ettikleri ve sevdikleri konuların başında proteinler gelir ve her insanın kendi vücut hacmine göre alması gereken protein miktarı vardır. Ancak proteinleri tek seferde alamazsınız ya da dışarıdan almanız da doğru olmaz. Bu yüzden de onları gün içerisine bölmeniz gerekiyor. özellikle beslenme yoluyla aldığınız için de öğünlerinize ve protein ağırlıklı  yiyecek listenize dikkat etmeniz gerekiyor. protein söz konusu olduğunda vücudun kendi üretmediği proteinlerden de bahsetmek gerekir bu yüzden de ek gıda takviyesi olarak piyasa da satışı gerçekleştirilen pek çok ürünü bulabilirsiniz. Bunları alırken ise dikkat etmeniz gereken nokta ürünün markasıdır. Çünkü bazı markaların bu konuda iddialı oldukları da bilinmektedir. Eğer ki bir spor salonuna gidiyorsanız o zaman hocanız size ne yapmanız ve ne zaman başlamanız gerektiği hususunda bilgileri zaten verecek ve gerekirse de marka konusunda size önerilerde bulunacaktır. Bu doğrultuda hocanızın dediklerini yapmanızın sizin için daha faydalı olabileceğini söyleyebiliriz. 

4. Öğün Sayınızı Arttırın

Evet, proteinler dedik ve proteinleri de güne bölmenin faydalarından bahsettik bu anlamda dikkatli olmanız gereken konu öğün sayınızı artırmaktır. Yani normalde bir insan için 3 öğün yemek ideal olandır. Ancak sizin bir an önce kas kütlenizi büyütmek gibi bir derdiniz varsa o zaman öğün sayısını 5 ya da 6 ya kadar çıkarabilirsiniz. Bu hem metabolizmanız için fayda sağlayacak hm de kas kütlenizi daha hızlı oluşturmanızı sağlayacaktır. 

5. Yeterli Miktarda Sağlıklı Yağ Tüketin

Vücudunuzu geliştirmek isterken aynı zamanda sağlıklı da kalmak durumundasınız bu nedenle de tüketmiş olduğunuz yağ miktarına da dikkat etmelisiniz. Evet, yağ önemlidir ancak her önünüze gelen yağı da tüketmemeniz gerekiyor. Sağlıklı yağlarla testesteron arasında yakından bir ilişki olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamalısınız. Eğer ki siz yeterince yağ tüketmiyorsanız o zaman yanlış bir tavır içerisindesiniz demektir. Vücudunuzu geliştirmek için yağ tüketimini asla ihmal etmemelisiniz. 

6. Antrenman Öncesi İyi Beslenin

Beslenmenin faydasından bahsettik ancak antrenman öncesindeki beslenmeye de değinmek gerekiyor. Burada öncelikli olarak pirinç ve makarna gibi daha yavaş sindirilebilen karbonhidratlar tüketmeniz yaptığınız en doğru alışkanlıklardan olacaktır. Bunun nedeni ise glukoza dönüştürülmesi uzun sürecektir. Bu sayede de kan seviyenizde düşmeler gerekli olduğu düzeyde olacaktır. Daha uzun ve zor antrenmanları bu şekilde daha basit bir hale dönüştürebilirsiniz.

7. Antrenman Sonrası İyi Beslenin

Antrenman öncesi olduğu kadar sonrası da önemlidir. Antrenman sonrasında ise tam tersine daha çabuk sindirilebilir ve karbonhidratlar ve de proteinler tüketmeniz gerekiyor. Bu sayede kas kütlenizin oluşumunu da desteklemiş olursunuz.

8. Bol Bol Su Tüketin

Suyun insan sağlığı açısından faydasından bahsetmeye bile gerek yoktur diye düşünüyorum. Çünkü vücudumuzun % 70’i sudan oluşuyor bu yüzden de yaşam kaynağı olarak bilinir. Eğer ki günlük yeteri kadar su tüketmiyorsanız o zaman vücudunuz susuz kalır ve de gelişemez.

9. Supplement Kullanımı

Yukarıda belirtmiş olduğumuz konulara ağırlık verdiğiniz ve doğru beslenmenizi de tamamladınız. Şimdi sıra geldi kas kütlenizin oluşumunu hızlandırmak için supplement kullanımına. Çünkü bazı insanlar yeteri kadar düzgün beslenmeye bilirler bu da kas üretimini yavaşlatacaktır. Supplementler ise sizin bu konudaki eksikliğinizi giderir. Siz de bu durumda besin takviyesi olarak kullanarak daha hızlı bir şekilde kaslı bir vücuda ulaşmış olursunuz. 

*Doktorunuza danışmadan sağlığınız için herhangi bir ürün kullanılmaması gerektiğini hatırlatırız.