Lakin burada önemli olan konu ne bulursanız onu yemek değil ne yaptığınızı ve ne yediğinizi bilmektir. Bu mizde size paylaşacağımız kolay tarifler sayesinde hızlı bir şekilde kilo alımını da gerçekleştirmiş olacaksınız. Aşağıda paylaşmış olduğumuz tariflerin fastfood tarzı beslenmenin dışında kaldığı içinde sağlıklı bir şekilde kilo almış olduğunuzu da görebileceksiniz. Gelin isterseniz merak ettiğiniz 5 etkili tarifi aşağıda sizin için paylaşalım.



 1) Oreolu Pankek Tarifi


Kilo almak adına her insanın bir diğerinden farklı olan istekleri ve hedefleri vardır. Ancak bazı insanlarında fiziklerini güzel göstermek adına ideal bir görünüme kavuşmak istediklerini biliyoruz. Tabiki güzel ve fit görünmenin pek çok avantajı vardır. Ancak burada şunu söylemek gerekirse insanların tercih ettikleri görüntü aslında onların ne hissettikleriyle alakalı bir durumdur. Yani hacimli bir vücuda mı sahip olmak istiyorsunuz o zaman sizin hedefinizin de karşınızdaki insana karşı daha güçlü görünmek. Güçlü ve iri hacimli insanlara yönelen bakışların o kişiyi motive ettiği bilinir. Ama bizim burada anlatmak istediğimiz şey kaslı bir vücut değil kişinin zayıf olup olmamasıyla alakalı bir durumudur.


 MALZEMELER


·        Dört adet yumurta


·        Yarı su bardağı kadar yulaf. (Katı olmasını istiyorsanız o zaman biraz daha yulaf ekleyebilirsiniz.)


·        Sekiz tane Oreo


Krema İçin:


İki adet yemek kaşığı fıstık ezmesi


Bir ya da bir buçuk yemek kaşığı gerçek bal


TARİF:


Malzemeleri bir kap içerisinde çırpıcı aracılığı ile iyice karıştırın. Çırpılan malzemelerin pişmesi için bir tavaya yağ koyarak ısıtın. Sonrasında hazırladığınız karışımı krep şeklinde yaparak tavadan tabağa alın. Tabağınızı geniş olarak tercih etmelisiniz ve de üzerine fıstık ezmesi ekleyip yayın. Üzerine bal gezdirin tamamen kalori deposu haline geldi ve artık tüketilmeye hazır. Karışımı kahvaltı veya öğle yemeğinden önce tüketebilirsiniz. Bu sayede enerji almış ve güne yaymış olacaksınız. Kalori bakımından zengin olan bu tarifin her kişiye kilo aldıracağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak diyet yapıyorsanız sizin için sakıncalı olacaktır.


 


2) Bol Kalorili Kahvaltı İçeceği


Bu tarifimizde ise kahvaltı sevmeyen ya da vakti olmayanlar için. Genelde bir çoğumuz sabahın erken saatinde kalkarak işe gidiyoruz ya da okula gidiyoruz. Dolayısıyla kahvaltı yapacak ne gücümüz ne de vaktimiz olmayabiliyor. Kahvaltının günün en önemli öğünlerinden biri olduğunu unutmamalısınız. Bu tarifimizde anlatabileceğimiz kolay ulaşabileceğiniz malzemeler sayesinde kendinize bol kalorili bir kahvaltı içeceği yapabilirsiniz. Üstelik karışımı nerede olursanız olun tüketebiliyorsunuz. Kilo almak istiyorum ancak hazırlamam gereken tarifler zahmetli diyorsanız o zaman sizin için ideal olabilir.


MALZEMELER


·        Bir su bardağı oranında süt


·        Bir su bardağı oranında yoğurt


·        Yarım bardak civarında yulaf ezmesi veya kepeği


·        Bir tane muz


YAPILIŞI


Öncelikli olarak sütü bir kabın içerisine boşaltıyorsunuz arkasından yoğurt ve yulaf ezmesini birlikte blenderde karıştırdıktan sonra sütün içerisine atıyorsunuz. Sonra bir adet muzu birkaç parçaya böldükten sonra ekleyin. Sonra bu karışımın hepsini birden iyice karıştırın. Oldukça yüksek kalorili bir içeceğe sahip oldunuz.


Karışımı evden çıkmadan da içebilirsiniz. Her yerde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu karışım sayesinde sağlıklı bir şekilde lezzetli bir kahvaltı yapmış olursunuz. Özellikle de sıcak yaz mevsiminde içine atacağınız bir küp buz ile birlikte keyif yapabilirsiniz.


 


3) Nutellalı Brownie Tarifi


Kilo almak en az vermek kadar zor bir olaydır. Ancak kilo vermeye oranla biraz daha eğlencelidir. Çünkü ne istiyorsanız onu yiyebilmek gibi bir özgürlüğünüz var. Hele ki öğün sayınızın olmaması ve de yediklerinizde bir miktar belirtilmemiş olması hayatınızı kısıtlamayacağı için kilo vermeye göre daha eğlenceli diyebiliriz. İşte bu nedenle de kilo almak istiyorsanız o zaman bol kalorili besinleri tercih etmeniz gerekiyor. Sanıyorum ki çikolata sevmeyen yok.  Bu bahsedeceğimiz tarifte aslında yalnızca üç malzeme kullanıyorsunuz ancak kalori değerleri de ciddi oranda yüksek. Tarifin pişme süresi ise 15 dakika hatta şunu daha açık bir şekilde konuşalım. Yemeye daha fazla vakit ayırıyorsunuz. 


MALZEMELER


·        İki tane yumurta


·        Bir kavanoz nutella


·        Bir su bardağı un


YAPILIŞI


Cam bir tepsiyi hafif bir şekilde yağlayın. Karışımı tepsiye iyice yayın. Sonrasında 180 derecelik bir fırında onbeş dakika boyunca pişirin.


Tarif oldukça net ve basit. Canınız ne zaman tatlı çekerse rahatlıkla yiyebilirsiniz.




4) Ev Yapımı Weight Gainer


Zayıflığın kötü taraflarından bir tanesi de yaşıtlarınıza göre cılız görünüyor olmanız. Üstelik almış olduğunuz kıyafetler ya üzerinize olmaz ya da kendinize göre bir kıyafet bulamazsınız. Bu durum neredeyse zayıf olan herkesin sıkıntısıdır. Ancak her ne kadar yemek yemekte zorlanıyor da olsanız o zaman bu yüksek kalorili yiyeceği tercih ettiğinizde kilo almaya başlayacaksın. Bu şekilde olan içeceklerin aslında bir porsiyon yemekten daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.


MALZEMELER


·        Yarım kilo süt


·        İki adet yumurtanın akı


·        2 tane muz


·        Bir çorba kaşığı bal


YAPILIŞI


Derin bir biçimde seçmiş olduğunuz kabın içerisine yarım kilo sütü boşaltıyorsunuz. Sütün içerisine iki tane yumurtanın akı ya da tamamını kırın. İki adet muzu küçükçe doğradıktan sonra kabın içerisine boşaltın. Karışımı tatlandırmak için bir kaşık balı içerisine dökün.  Ardından iyice çırpıyorsunuz ve kilo aldırıcı bir gaineri hazırlamış oldunuz.  Hazırlanmış olan bu karışımın ciddi anlamda bir kalori değeri olduğunu asla unutmamalısınız. Eğer ki kilo almak istiyorsanız o zaman bu tarifi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Karışım için şunu söyleyebiliriz bir porsiyon tavuk etinde ne kadar protein varsa aynısını alabiliyorsunuz. Yani kilo alamamak gibi bir probleminiz varsa hızlı bir şekilde çözmüş olacaksınız. Karışımı her gece yatmadan önce yemeniz yeterli çok kısa bir zaman içinde kilo aldığınızı görebileceksiniz.


 


5) Havuçlu ve Etli Pilav


Pilav sanıyorum ki her ev için vazgeçilmezlerden bir tanesi. Bu nedenle de en fazla tüketilen besin grupları arasında yer alıyor. Pilav için bugüne kadar çok şey duymuş olabilirsiniz. Ancak biz yine de bir hatırlatma yapmak istersek kilo almanız için tam bir karbonhidrat ve de enerji deposu diyebiliriz. Bu tarifimizde de size sağlıklı bir şekilde kilo aldıracak olan etli havuçlu pilav yapımından bahsetmek istedik.  Tarifimiz en fazla 5 kişilik ve içerisine isterseniz sevdiğiniz baharatlar varsa ekleyebiliyorsunuz. Hatta kalorisini daha da artırmak sizin elinizde. Kuş üzümü veya fıstık eklenebilir.


MALZEMELER


·        Yarım kg kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti


·        Bir adet soğan


·        İki adet havuç


·        Bir bardak kadar haşlanmış nohut


·        Yarım çay kaşığı karabiber


·        Tuz


·        İki bardak baldo pirinç


·        Sekiz tatlı kaşığı kadar tereyağı


·        İki veya üç su bardağı kadar sıcak su


·        Dört tatlı kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI


Önceden hazırlanmış olan pirinçleri tuzlu ılık su içerisinde 15 dakika kadar bekletiyorsunuz.  Havuçlarınızı rendeliyorsunuz ve soğanı ince ince doğruyorsunuz. Ardından kuzu etini yıkadıktan sonra suyunu süzün.


Dört tatlı kaşığı tereyağını bir tencere içerisinde eriyinceye kadar karıştırın ve içerisine kuzu etini atın. Et pembeleşinceye kadar pişsin ve sonra çevirin ardından ince soğanları tencereye ekleyin ve 5 dakika boyunca ateşte bekletin.


Başka bir yerde tencere içerisine zeytinyağı dökün kızarınca içerisinde rendelenmiş olan havuçları ekleyin ve çevirin. Kalan tereyağını da başka bir tencere içerisinde eritiyorsunuz ve pirinçleri burada kavuruyorsunuz arkasından nohudu da ilave edin.


Şimdi sıra geldi ayrı tencerelerdeki karışımları tek bir alanda toplamaya bunun içinde kuzu etinin olduğu tencereye ekliyorsunuz. Ancak direk olarak boca etmeyin. Kuzu etlerini yaydıktan sonra havuçlu olan sosu döküyorsunuz iyice yaydıktan sonra üzerine pirinçli nohudu ekliyorsunuz ve düzenliyorsunuz. 


Artık yemeğiniz neredeyse hazır hale geldi. Şimdi üzerine isterseniz karabiber, tuz ve sıcak suyu ekliyorsunuz on beş dakika daha piştikten sonra tencerenin kapağını kaldırarak üzerine kağıt bir havlu koyabilirsiniz ve 10 dakika boyunca dinlenmeye alın. Son olarak tencereyi ters çevirerek geniş bir tabakla servis yapabilirsiniz. 


*Tarifler http:/// sayfasından derlenerek hazırlanmıştır.