Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermeye başlayan Böbrek Nakil Merkezinde 3 hastaya böbrek nakli yapıldı.

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nisan 2017 tarihi itibarı ile Böbrek Nakil Merkezin alt yapı çalışmalarını tamamladı. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte nakil merkezi böbrek nakli yapılabilecek duruma getirildi. Böbrek Nakil Merkezinin hizmete girmesiyle birlikte böbrek nakline ihtiyacı olan 3 kişi için nakil operasyonu düzenlendi. Kadavradan 2 , canlı vericiden ise 1 naklin gerçekleşmesiyle birlikte 3 kişinin ameliyatı başarıyla sonuçlandı.

Böbrek nakli yapılan hastaların durumunun iyi olduğunu belirten Cerrah Op. Dr. Bekir Voyvoda, “Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek nakil merkezi yaklaşık 1 ay önce ruhsat faaliyet iznine başvurmuştur. Son 3 ayda 3 tane böbrek nakli geçekleştirdik. Bunların 2’si kadavra 1’ini ise canlı verici yoluyla aldık. Hastalarımızın kontrolleri devam ediyor. Durumları normal bir şekilde devam ediyor” dedi.

Nakil sürecinde ekip çalışmasındaki uyumun başarıyı da beraberinde getireceğini ifade eden Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Hastanemizde böbrek nakli yapıldı. Bu ilk adımdı. Bu süreç gelişecek. Bu iş kolay değil, ekip ruhuyla beraber hareket edilmesi gereken bir konu. Bu ekibin içerisindeki bireylerin gönüllü olarak gecesini gündüzünü bu işe gönüllerine vermesi gerekiyor. Yoksa bu iş yürütülemez. Ben arkadaşlarla kontak içerisindeyim. Onlarla birlikte istişare yapıyoruz“ diye konuştu.

Nakil Merkezinin açılmasıyla ilgili görüşmeler yaptığını belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, “Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Nakil Merkezinin olması gerektiğini karar verdik. Bu konuda çok güzel bir ekip oluşturuldu. Bu ekip arasında çok güzel bir sinerji var. Birkaç aylık bir merkez olmasına rağmen 3 tane böbrek naklinin başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olması ve bu 3 hastamızın da sağlıklarının iyi olması bizi sevindiriyor” açıklamasını yaptı.