Körfez Belediyesi, Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında, Körfezli kadınlara meme kanseri hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

Körfez Belediyesi tarafından ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ nedeniyle Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın eşi Şengül Can, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Özbek, Belediye Meclis Üyeleri Pınar Uysal ve Nigar Yağız, Körfez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Zeki Eren’in konuşmacı olarak katıldığı programda, ‘Meme kanseri nedir?’, ‘Erken tanı’, ‘Kendi kendine muayene’ ve kanserin belirtileri konusunda katılımcılara bilgiler aktarıldı. Opr. Dr. Mehmet Zeki Eren Türkiye’de her 8-10 kadından 2’sinin, her erkekten de 1’inin meme kanserine yakalandığını belirtti.

Katılımcılar, etkinliğin sonunda soru-cevap bölümünde akıllarında kalan soru işaretlerini tamamen giderme fırsatı buldular. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, sunumlarından dolayı Körfez Marmara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Zeki Eren’e plaket takdiminde bulundu.