Tabii ki kontakt lensler gözlüklerden daha uygundur. Ama tüm dünya neden hala lenslere geçmiyor? Herkesin bunun için bir sebebi var.

Korku

İlk sebep - en yaygın ve en çok tartışılan - psikolojiktir. Dünyada, bir objektif takmaya kendilerini yeteri kadar alamayan çok az insan, gözbebeklerinin dokunuşunun tam anlamıyla iç tarafa bir saldırı olduğu gerçeğinden ötürü, kendi başlarına takamaz ya da çıkaramaz.

Kuru göz sendromu (SSH)

Bu, şimdi en yaygın koşullardan biridir. SSH durumunda, gözyaşı sıvısı yeterli miktarda üretilmez, bu nedenle şiddetli sendrom durumunda kontakt lensler sıkıntılarla doludur: lens korneaya yapışabilir ve kendiniz çıkarmak kolay olmayacaktır. Kuru göz sendromu ile gözlerde kum hissi, yabancı cisim veya rahatsızlık oluşabilir. Bu nedenle, kontakt lensleri almadan önce, bir uzmana gözyaşı üretimi için özel bir numune vermesini isteyin.

Kornea hasarı

Genel olarak, konjunktiva, kornea veya göz kapağı, göz yaralanması veya bunların neden olduğu herhangi bir akut ya da kronik iltihaplı ya da dejeneratif hastalıkların varlığı - bir neden lensle geciktirmek. Gözlerde ağrı ve kızarıklık varsa, şişlik veya kaşıntı varsa, hemen göz doktoruna gidin.

Ride veya kendi kendine tedavi ve damlama gözünde veya imkansız her durumda reklam itiraz izleyen bir arkadaşının tavsiyesi üzerine düşer, bu vizyon keskin düşüş kadar geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu sorunlara çözüm var mı? Tabii ki!

Kim lens takabilir?

Kontakt lensler sadece miyop ve farsightedness ile değil, aynı zamanda astigmatizm ile de giyilebilir. Hem çocuklara hem de yetişkinlere atanırlar.

Lensler doğru seçilirse ve hasta giyme kurallarına uyuyorsa, hoş olmayan duyumlar ve sonuçları hariç tutulur. Kontakt lensler için gözlük değiştirmeye karar verirseniz, yapılacak ilk şey göz doktoruna gider.

Sabrınız: eğer bir yıldan daha uzun bir süre önce görme yetinizi kontrol ederseniz, bir oftalmolojik muayene yapmak sadece ilk aşamadır ve bir dahaki sefere bir temas düzeltmesi seçme prosedürü bir daha gerçekleşecektir.

("Kuru" gözlerini ya da değil gösterileceği, Schirmer testi) gözyaşı üretimi testi özel mercek Goldmann ile optik göz medya, fundus bir çalışma yapması gerektiğini dar ve genişlemiş göz bebeği oftalmolojist üzerinde görme keskinliği kontrol ek olarak. Bu aşamada, lenslerin size kontrendikedir.

Kontrendikasyon yoksa, bir seçim prosedürü atamak mümkündür. Temas düzeltme uzmanı, lens seçimine (malzeme ve tasarıma göre farklılıklar) karar vermenize yardımcı olacak, bunları doğru bir şekilde yerleştirip çıkartabileceğinizi gösterecek, varsa kendiniz yapmanıza ve hataları düzeltmenize kesinlikle izin verecektir.

Takma süresi açısından ne tür lensler - günlük veya iki haftada bir - sadece sizin seçiminizdir, bu hesapla ilgili kesin tıbbi tavsiyeler mevcut değildir. Uzun süre dayanan lenslerde kalırsanız, hijyen kurallarına uyun ve lensleri özel bir kapta saklayın.

Lens uymuyorsa ne yapmalı

En basit çözüm, tabii ki, gözlük. Ancak gözlük takarken gözlükleri bulmanın çok zor olduğu durumlar da vardır (bazen bir göze ve diğer yandan ileri görüşlülüğe olan yakınlığı nedeniyle), gözlük takarken bile size zarar verebilir ve baş dönmesine neden olabilir. Veya merceklerin kalınlığından dolayı, gözlükler kalıcı kullanım için çok ağır ve rahatsız edici bir durumdur.

Bu durumda, en uygun çözüm bir lazer görme düzeltmesi yapmaktır. Astigmatizmanın birleşimini, yakın görüşlülüğü ve uzak görüşlülük evrensel bir lazer üzerinde olabilir (zaten var), ve bu da uykusuzluk halinde yapılabilir.