Manisa Büyükşehir Belediyesi, kurban satış ve kesim alanlarını, bayram süresince ve bayram sonrasında haşerattan uzak tutmak için çeşitli yöntemlerle yoğun mücadele veriyor.

Manisa’da kurbanlık satış ve kesim alanları, modern, temiz ve sağlıklı ortamıyla hem alıcıları hem de satıcıları memnun edecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Manisalıların sağlıklı ve temiz bir çevrede kurbanlık kesimi yapabilmeleri için önlemlerini arttırdı. 17 ilçede periyodik olarak sürdürülen haşerat mücadelesi, bayram öncesinde kesim yapılacak alanlarda da yoğunlaştırıldı. Kurban satışı ve kesimi yapılacak alanlarda bayram boyunca periyodik ilaçlamanın devam edeceği, kesim yapılan alanlara da sinek oluşumunu önlemek için karasinek tuzağı ve karasinek ipi asılacağı belirtildi.

Manisa’nın 17 ilçesinde 51 ekiple bayramı son gününe dek çalışmaların süreceğini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, “İl genelinde yıl boyunca her türlü haşere ile yoğun ve başarılı bir mücadele gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekiplerimiz, aralıksız sürdürdüğü çalışmalara Kurban Bayramı süresince ve bayram sonrasında da devam edecek. İlaçlama, kurban artıklarının kurban kesim komisyonlarınca izin verilmiş alanlardan uzaklaştırılıncaya kadar devam edecek. Büyükşehir Belediyemizce, Manisalıların daha sağlıklı bir ortamda yaşaması adına 17 ilçe genelinde yıl boyu uygulamalarına devam etmektedir. Önceliği larva mücadelesi olmak üzere, kamuya açık tüm alanlarda uçkun mücadelesi ve rezidüel mücadeleler yapılmaktadır. Uygulamalarımızda kullanılan ilaçların tümü Sağlık Bakanlığı onaylı, çevreye ve canlıların sağlığına tamamen zararsızdır” diye konuştu.