Diş teli tedavisinde çiğneme fonksiyonunun, konuşma işlevinin düzeltilmesi ve ağız sağlığının maksimum hale getirilmesi hedeflenmektedir.

Tedavi sonrasında hasta estetik bir görünüme kavuştuğu gibi kişinin özgüveni de yerine gelmektedir.

Diş teli tedavisinde anne ve babaya yani aileye büyük sorumluluk düşmektedir.  Çok küçük yaşlarda çocuklar diş teli taktıracak problemlerle karşı karşıya gelmişler ise ebeveynlerin gerekli hassasiyeti göstererek çocuğu uzman bir diş hekimine göstermeleri gerekmektedir.

Erken yaşlarda ağız sağlığının sağlanması birçok problemin önüne erkenden geçilmesini sağlayacaktır. Çocuklarda genellikle 7 yaş civarında ana dişler oturmaya başlar. Bu dönemlerde diş problemleri erkenden tedavi edilirse ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı bir ağız yapısına ve inci gibi dişlere sahip olunabilir.

Kesici dişlerde, çift sıralı dizilim, çarpıklık, çenenin bir tarafa doğru kayması gibi  problemler meydana gelebilir, bu problemler meydana geldiğinde mutlaka uzman bir ortodontiste başvurulup muayene olunması gerekmektedir.

Erken tedavi ile şekil bozukluklarının önüne daha hızlı bir şekilde geçileceği, tedavinin başarısını arttıracağı unutulmamalıdır.

Yetişkin kişiler de ortodonti tedavisi görebilir. 
Diş teli tedavisi hemen her yaşta doktor kontrolünde gerçekleştirilebilmektedir. Diş Teli tedavisi herkes için uygun bir tedavidir. Erken yapılan diş teli tedavisi kişiyi ilerleyen yaşlarda olabilecek çene ameliyatından kurtarmaktadır.

Hastanın ağız yapısına göre uygun diş teli, Uzman ortodontist tarafından yapılacak uygun tedavi yöntemi ile diş telinin sağlığa herhangi bir zararı yoktur.

Diş teli fiyatları

Diş Teli Fiyatları birçok faktöre göre değişmektedir. Bu nedenle net bir fiyat vermek mümkün değildir. Kullanılacak diş telinin kalitesi, Diş telinin şekline göre, tedaviyi uygulayacak uzmana göre, hastanın durumuna göre,
diş teli fiyatları değişmektedir.


Diş Teli Takıldıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


Ortodonti tedavisinden sonra kişinin dikkat etmesi gereken en önemli husus ağız bakımıdır. Alınacak besinlere de bu zaman zarfında dikkat edilmesi gerekmektedir. Besin kırıntıları parçalanır ve asit oluşumu ortaya çıkar. Bu asit oluşumu diş eti hastalıklarına ve yanı sıra dişlerin çürümesine neden olur. Asitler zamanla diş tellerin kopmasına neden olur. Sert, yapışkan ve asitli yiyecek içeceklerden de kişi uzak durulmalıdır.

Diş teli tedavisi esnasında çok şekerli sakız, lokum vb gıdalar tüketmekte risklidir. Bu gıdalar braketlerin arasında kalıp temizlenmesi zor olduğu için dişlerin çürümesine neden olur ve diş eti büyümelerine neden olmaktadır.

Diş teli kullanımının Faydaları

Diş teli tedavisi sonucunda çene, eklem ve kaslarda oluşan problemler ortadan kalkar. Çene kaslarının yaptığı baskıdan dolayı meydana gelen şiddetli baş ağrıları da zamanla ortadan kaldırır. Dişlerdeki çarpıklık sorunlarında, dişlerin araları yeteri kadar temizlenmediğinden dolayı ortaya çıkan diş çürümelerine ve aşınmalara karşı korur.

Çarpık dişler, hoş olmayan, kişiyi mutsuz eden, istenmeyen bir görünüme neden olduğundan gülerken ağzın kapatılması, rahat ve özgürce gülememek en çok karşılaşılan bir durumdur. Diş teli tedavisiyle, sağlıklı dişlere sahip olarak elinizle ağzınızı kapatma gereksinimi duymadan özgürce gülümseyeceksiniz.