Omega 3'ün Alınması Gereken Zamanlar

 Omega 3, yalnızca kış aylarında gereksinimi duyulan ve alınması elzem olan yağ asidi değildir. Bireyler en fazla bu konuda yanılgıya düşmektedir. Kışın olduğu kadar bireyin yazın da omega3 desteği alması gerekir. Bilhassa yaz aylarında oraya çıkan enerji düşüşü, kronik yorgunluklar, isteksizlik, halsizlik gibi sorunlar Omega 3 gereksinimi olduğunun göstergesidir. Uzmanlar bakımından Omega 3 yağ asidinin her gün alınması gerektiği söylenmektedir.

Sağlıkçılar bakımından sağlıklı hayatın sürekliliğine destek olan en az ve en çok ne şekilde Omega 3 alınması gerektiği hakkında öneride bulunulmaktadır. Ancak ideal olarak alınması gereken miktarın hakkında kesin bilgi verilmiyor. Omega3 desteği bireyin yaşamış olduğu ortama, beslenme düzenine, genetik yapıya, yaşam niteliğine bağlı şekilde bireyden birey farklılık gösterebilir.

Bu sebepten ötürü yaşanan ortamın sağlık konusundaki olumsuz koşulları ve balık tüketiminin az olması düşünüldüğü zaman, güven içerisinde kullanılacak miktarlar göz önünde bulundurularak, bilimsel olan çalışmalarda kullanılan, olumlu neticelerin sağlandığı miktarlarda esas alınıp, yaş kategorisine göre önerilen balık yağı kullanımı tavsiyesi yapılmaktadır.

 Omega 3 Balık Yağları Kullanımı Nasıldır?

 Omega 3 yağ asitlerini içermiş olan besinleri, günün herhangi saatinde tüketilmesi gibi, omega 3 takviyesi şeklindeki balık yağları da, gün içerisinde herhangi bir saatte alınabilir. Tok ya da aç karna alınabilir olması, balık yağı takviyesinin üretim niteliğine bağlı şekilde değişmektedir. Kimi balık yağları, kişide mide rahatsızlığı hissini oluşturur. Reflüye sebep olan ve balık yağı kokusundan ötürü bireyde tiksinti durumları oluşabilir. Bu sebeple de bu tür balık yağları kesinlikle tok karna alınmalıdır. Rahatsızlık hissinin en az hissedilmesi adına balık yağları akşam yatmadan önce alınabilir.

Her balık yağının bu tür etkilere sahip olmadığını belirtmek faydalı olacaktır. Üretim niteliği yüksek olan balık yağları takviyesinin bu tür şikayetleri oluşturmayacağı gibi, aç ya da tok karna günün herhangi saatinde alınması kolaylığı da bulunur. Omega 3 asidi, yaşam niteliğini yükselterek, pek çok hastalığa karşı koruyucu rol oynadığından ötürü sürekli şekilde alınması mühimdir.

 Omega 3 Alınmasının Nedenleri

 Omega 3, insanın vücudunun üretemediği fakat dışarıdan kesinlikle alınması elzem olan en temel yağ asitleri arasında yer almaktadır. Pek çok hastalığa karşı koruyucu olan Omega 3, riskleri düşürme etkisine sahiptir. Örnek olarak; şeker hastalığına karşı direnci sağlar ve kişiyi korur. Bir başka açıdan hücre zarlarını koruma görevi görür. Hücre yenilenmesine imkan tanır ve yaşlanmanın izlerini azaltarak, geciktirir. Cilt üzerinde bulunan esnekliği sağlar. Daha dinç bir görünüme sebep olur.

Damarlarda bulunan pıhtılaşmayı önleyerek, kanser çeşitlerine yakalanma riskini en aza düşürür. Kanı sulandırması nedeni ile kalp krizine karşı koruyucudur. Zihinsel performansı arttıran özelliğe sahiptir. Düzenli olan Omega 3 alımının sayesinde, çocukların akademik hayatı daha başarılı olmaktadır. Çocuklarda; matematik zekayı arttırmak, dikkat bozukluğunu önlemek, ruh dengesinin korunması, hiperaktiveyle savaşmak adına Omega 3 takviyesi almak yeterli olacaktır.