Fransız bilim adamları, Praluent (alirocumab) adı verilen bir anti kolesterol ilacı oluşturdular. Bu ilacı kullanmak kardiyovasküler hastalık riskini azaltarak hayatı uzatır.

Praluent, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) üretiminden sorumlu olan, karaciğerde spesifik bir protein üzerinde bağışıklık sisteminin bir saldırısına neden olan monoklonal antikorlar olan PCSK9 inhibitörleri sınıfına aittir. LDL kandaki kolesterolün ana taşıyıcısıdır, ateroskleroz tehlikesi nedeniyle sıklıkla "kötü kolesterol" olarak adlandırılır. İlacın iki yıl içinde kabul edilmesi, yüksek düzeyde zararlı lipoprotein bulunan hastalarda yüzde 29 oranında erken ölüm riskini azaltmıştır. Uzmanlar, MedicalXpress'teki bir basın açıklamasına göre, Praluent'in her yerde alınmasının dünya çapındaki yaşam beklentisini önemli ölçüde artıracağını söylüyorlar.

Buna göre, istatistiklere göre, sermayedeki ölümlerin yarısından fazlası (% 55) kardiyovasküler hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Ve Muskovitlerin% 21'i yüksek kardiyovasküler risk bölgesidir - sonraki 10 yıl içinde kalp krizi veya inme geçirebilirler. 2015 yılında Rusya'da toplamda, kardiyovasküler hastalıklar yaklaşık üç milyon insanı etkiledi. Aynı zamanda, ülkemizde yüksek tansiyon yaklaşık 14 milyonda ve Moskova'da da bir milyonun biraz üzerinde gözlenmiştir.

"Rusya Sağlığı" adlı yıllık atlasa göre, 2015 yılında tüm ülke nüfusunun toplam koroner kalp hastalığı insidansı 7,6 milyon kişiydi. Moskova'da 901 binden fazla hasta bu hastalığa yakalandı. hareketsiz bir yaşam tarzı, stres, yüksek tansiyon, kötü beslenme, hareketsizlik, yüksek kan basıncı, kan şekeri ve kolesterol artırmak ve kilolu olma: Uzmanlar kalp hastalığı bu nedenleri diyoruz.