Çanakkale’de 5 gün önce geçirdiği beyin kanaması nedeniyle dün beyin ölümü gerçekleşen 64 yaşındaki Nanife Özgen’in organları 3 kişiye umut olacak.
Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi Evciler köyünde 5 gün önce tarlada çalışırken beyin kanaması geçiren 64 yaşındaki Nanife Özgen, Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi gerçekleştirilen Özgen, Çanakkale Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Özgen’in Çarşamba günü beyin ölümü gerçekleşti. Acılı aile Nanife Özgen’in organlarını bağışlama kararı aldı. Özgen’in iki böbreği ve karaciğeri organ nakli bekleyen 3 hastaya umut olacak.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, “64 yaşındaki Hanife Özgen 5 gün önce Bayramiç Evcilerde tarla da bir beyin kanaması geçirdi. Önce Bayramiç Devlet Hastanesine daha sonra Çanakkale Devlet Hastanesine getirildi. Tedavi altına alındığı yoğun bakım servisinde 5 gün sonra yaşam savaşının kaybetti. Beyin ölümü kararı alındı. Hanife Özgen’in ailesi duyarlılık göstererek organlarıyla başkalarının sağlıklı yaşaması konusunda bir karar verdiler. Organlarını bağışladılar. Buradan kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sonsuz teşekkür ediyorum. Karaciğeri ve bir böbreği Uludağ Üniversitesi, bir diğer böbreği de Bursa Acıbadem Hastanesinde bekleyen hastalara nakledilecek” dedi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi ile Acıbadem Hastanesi’nden gelen organ nakli ekibi bugün akşam saatlerinde Çanakkale’ye gelerek ameliyata başladı.