Özel Ümit Hastanesi tarafından anne ve baba adaylarına verilen ücretsiz eğitimler devam ediyor.

Son olarak verilen eğitimde Özel Ümit Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Talat Remzi Demirkol, gebelikte annelerde meydana gelen fizyolojik değişiklikler hakkında konuştu. Psikolog Seda Gün ise gebelikte annede meydana gelen psikolojik değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Özel Ümit Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Talat Remzi Demirkol, “Gebelerin yaşayacağı fizyolojik değişiklikleri ve problemleri bilmelerini önemsiyoruz” diyerek bu sorunların neler olduğunu anlattı. Demirkol, gebelik sürecinde yaşanan fizyolojik sorunların her gebede yaşanabileceğine dikkat çekerek bunların sorun edilmemesi ve anne adayını paniğe sokulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Eşlere büyük görev düşüyor

Özel Ümit Hastanesi Psikoloğu Seda Gün de konuşmasında gebelikte yaşanan psikolojik değişiklikler hakkında bilgi verdi. Gün, hem anne hem de baba adaylarının bu süreçte neler yapması ve neler yapmaması gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Bu süreçte eşleri arasındaki iletişimin önemine dikkat çeken Gün, eşlerin birbirine olan desteğinin bu süreçte büyük önem taşıdığını söyledi.