Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi ile ilgili, "Özellikle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Haydarpaşa’da bulunan Abdülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin içerisinde Milli Savunma Bakanlığı ’İrtibat Ofisi’ kurulacak ve bu koordinasyon biriminde bir komutanımız görev alacak" dedi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı’na devredilen askeri hastaneler ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.
"Özellikle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Haydarpaşa’da bulunan Abdülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin içerisinde Milli Savunma Bakanlığı ’İrtibat Ofisi’ kurulacak ve bu koordinasyon biriminde bir komutanımız görev alacak" diyen Gümüş, şöyle devam etti:
"Poliklinik sorumlusu bir astsubayımız olacak, şehit ve gazi yakınları ile ilgilenen bir birim olacak ayrıca silahlı mücadele nedeniyle yaralanan askerlerimizin sevk organizasyonunu yapacak bir birim olacak, bu birimiz hastane içinde kuruyoruz, Milli Savunma Bakanlığımız bu desteği hastane içerisinde sürdürecektir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan da bir müsteşar yardımcımız devrolan askeri hastanelerin koordinasyonundan sorumlu olacak. Amacımız buradaki hizmetleri daha iyi hale getirmeye çalışmak."