Balıkesir İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz, yaz mevsiminde artan nüfusa körfez bölgesinde daha iyi hizmet verebilmek için 112 sağlık birimlerinin gerekli tedbirleri aldığını açıkladı. Kocaöz körfezde 5 yeni istasyon açılacağını, motorlu ambulanslar ile hizmet verileceğini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Kocaöz, 3 yılda 16 yeni 112 istasyonu açtıklarını ifade ederek, "112 acil sağlık hizmetleri konusunda Balıkesir il genelinde en iyi hizmeti vermek için Sağlık Bakanlığının bize sunduğu tüm imkanları değerlendiriyoruz. Balıkesirli vatandaşlarımıza en iyi 112 hizmetini sunmak için tam donanımlı ekipman ve deneyimli personellerimiz ile birlikte 7 gün 24 saat çalışıyoruz. 2013 yılında 31 acil sağlık hizmetleri istasyonu ile 71 bin 789 hastaya acil sağlık hizmeti sunulurken, 2016 yılında 47 acil sağlık hizmetleri istasyonu ile 111 bin 280 hastaya hizmet vermiş bulunmaktayız. Her yıl ilimize yeni 112 istasyonları kazandırarak, bu sayıyı 47 adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonuna çıkarttık. 2017 yılında istasyon sayısı hedefimizi 51 olarak belirledik. Bu hedefimizi yaz döneminde 2 adet Körfez ve 2 adet Bandırma bölgelerinde toplam 4 adet daha yeni istasyon açarak gerçekleştireceğiz" dedi.

Yaz aylarında Körfez Bölgesinde 14.413 hastaya ulaşıyoruz

Balıkesirin özellikle yaz aylarındaki nüfus artışı, tüm kurumların sunduğu hizmetlere olan taleplerle beraber sağlık hizmetlerine olan talebide arttırdığına dikkat çeken Kocaöz, "Özellikle Haziran- Temmuz- Ağustos aylarında 112 ambulans hizmeti verdiğimiz aylık vaka 8 bin 500 kişiden, 12 bin kişiye çıkmaktadır. Vatandaşlarımızın en iyi ve en hızlı hizmeti almalarını sağlamak için, bu aylarda sahil bölgelerinde hem ambulans sayısını hem de personel sayısını arttırmaktayız. Marmara İlçesine bağlı Avşa Adasında da yaz aylarında büyük bir nüfus hareketliliği yaşanmaktadır. Biz burada da 112 acil sağlık hizmetlerini genişletmeye devam ediyoruz. 2013 yılında Bandırma ve Erdek bölgesinde 4 adet acil sağlık hizmetleri İstasyonumuz bulunurken bugün bu bölgede istasyon sayımızı 7’ye çıkarttık. 2017 yaz döneminde ise Bandırma ve Erdek bölgesine 2 istasyon daha açacağız" şeklinde konuştu.

İlk defa 2016 yılında Akçay da hizmete sokulan, ağırlıklı olarak körfez bölgesinde hizmet veren motosiklet ambulansların özellikle yoğun trafikte ve dar yollarda hayat kurtardığının altını çizen Kocaöz, "Motorlu ambulansın Akçay’da vakaya ulaşma hızını gördük ve yaz mevsiminde motorlu ambulans sayısını 3’e yükseltmeyi planlıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde Acil Sağlık Hizmeti gerektiren tüm durumlar için Başhekimliğimiz, 112 Komuta Kontrol Merkezi, 112 Acil Çağrı Merkezi, UMKE ekiplerimiz ve tüm birimlerimizle birlikte vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan hastalarımıza daha hızlı ulaşabilmek için trafikte ambulanslarımıza yol vermelerini istiyoruz" dedi.