Maltepe Belediyesi tarafından hizmete açılan Küçükyalı Tıp Merkezi, modern binası ve teknik donanımıyla vatandaşlara ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti sunuyor. 6 aydır faaliyette olan tıp merkezinde bugüne kadar, 72 bin kişi ücretsiz sağlık hizmetinden yararlandı.

Maltepe Belediyesi Hastaneler Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan merkez, 11 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip. Küçükyalı Tıp Merkezi şu anda mevcut 5 uzmanlık dalında (göğüs hastalıkları, dahiliye, genel cerrahi, radyoloji, göz) 14 uzman doktorla, vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunuyor. Henüz 6 aydır hizmet veren tıp merkezini günde ortalama 490 kişi ziyaret ediyor. Hastane yönetimi ise henüz yolun başında olduklarını, 2018 yılı için ciddi planlamalar yapıldığını belirtiyor. Önümüzdeki dönemde 30’a yakın uzmanlık dalında ücretsiz sağlık hizmeti vermeyi hedefleyen tıp merkezi, Anadolu yakasının en gelişmiş fizik tedavi rehabilitasyon merkezini de kurmayı planlıyor.

Maltepe Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürdüğü faaliyetlerle de dikkat çekiyor. 2014 yılından bugüne kadar 340 bin kişiye ücretsiz sağlık hizmeti sunan belediye, altın kart, buton ve evde sağlık hizmetleri ile de vatandaşların takdirini kazandı. 65 yaş üstü vatandaşlara ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürülen altın kart uygulaması sayesinde, 59 bin kişiye evde sağlık hizmeti sunuldu. Genç nesillere yönelik de bilinçlendirme çalışmaları yapan ekipler, son 3.5 yılda 35 bin öğrenciye okullarında “ergenlik ve şiddet” “hijyen ve tuvalet” eğitimi verdi. Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayrıca ilçe genelinde esnafa yönelik “hijyen eğitimi”ni de sürdürüyor.