Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde bir yıl içerisinde 15 böbrek ve 6 karaciğer nakli gerçekleştirildi.
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi kuruluşunun birinci yılını, başarılı karaciğer naklinin ardından küçük bir organizasyonla kutladı. Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, "Biz büyük bir ekip ve büyük bir aileyiz. Gerçekleştirdiğimiz 21 nakil ile başarı oranımızı yüzde 100’e çıkardık, bu sonuçlar yeni başlayan bir merkez için çok önemli. Geleceğimizin garantisini vermiş olduk" dedi.
Karaciğer naklinin bilinen en büyük ameliyatlar arasında yer aldığını ifade eden Karaciğer Nakil Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu, başarılı nakiller gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız ise "Hastanemizde yapılan canlı ve kadavradan böbrek nakli ile mutlu ettiğimiz hastalarla birlikte biz de hayata yeniden tutunuyoruz. Burada başarı sadece cerrahi ekibin değil organ nakil ekibinin başarısıdır" diye konuştu.
Organ Nakli Koordinatörü Mehmet Zeki Er de bir yıl içerisinde yapılan ameliyatlardaki başarıların SDÜ Hastanesini bölge hastanesi konumuna getirdiğini belirterek merkez seçerken hastaların, başarı oranı kadar bekleme listesindeki sayılara da dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.