Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, ‘Sevgililer Gününü kutlayın ama bunu yaparken abartıya kaçmayın’ uyarısında bulundu.

Daha pahalı hediyenin daha büyük sevgi olmadığını ifade eden Yurdakul, “Sevginizi daha kişisel bir hediye ile kutlayın. Bu onu düşündüğünüzü, ona zaman ve emek harcadığınızı gösteren bir hediye olmalıdır. Bu hediyeyi arttırdığınızda daha aşağı inemezsiniz. O zaman sevgililer günü daha büyük hediyeyi alma yarışına döner ki bunun da ekonomik olarak yorucu olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Günümüz koşullarında artık sevgiyi göstermenin yolunun giderek artan değerde hediye almaya yöneldiği için hediyenin değeri arttıkça içinin boşaldığını belirten Yurdakul şunları söyledi: “İnsanlar kendilerine verilen hediyeyi alıp bir kenara koyuyor ve çok da mutlu olmuyor. Hatta çıta o kadar büyük seviyelere çıkıyor ki aşağı inmesi mümkün olmuyor. Bu da hem onu alanı hem de alınanı zor duruma düşürüyor. O yüzden hediye alırken uzun sürede düşünülmüş, mümkünse emek harcanmış, özenilmiş bir hediye olmasına dikkat etmeliyiz. Buna ayıracak zamanımız yoksa o zaman değerli bir hediye eksiği tamamlar diye düşünüyorsanız bu doğru değil. Çünkü bazı şeylerin zamanı geçtikçe içi boşalmaya başlıyor. Sevgililer günü de bunun gibi olma yolunda.”

Yurdakul, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her yerde sevgililer gününde alınacak hediyeler var ama bu hediyeler başka bir zamanda da alınabilecek hediyeler. Hâlbuki sevgililer gününde alınacak hediye gerçekten sevgiyi yansıtmalı, gönülden gelmeli ve başka birisinin para verip alamayacağı bir hediye olmalı. Son gün telaş içinde alınan değil, günler öncesinden özenle hazırlanıp kenara konmuş ve sevdiğinin aklına gelmeyecek bir hediye olmalıdır. Özellikle bayanların buna çok özen gösterdiğini biz erkekler unutmamalıyız. Nasıl olsa hanımların böyle bir dertleri çok fazla yok. Zaten sevgililer günü daha çok erkeklerin sevgilerini gösterdikleri bir zaman olma yolunda olduğu için erkeklerin biraz daha çalışması gerek diye düşünüyorum.”