Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, her mevsimde saç ekiminin yapılabileceğini ancak sonbahar ve kış aylarının ekim için en ideal dönemler olduğunu söyledi.

Yaz aylarında genellikle tatile giden kişilerin saç ekimini tercih ettiğini belirten Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, ekimde hastanın yaz aylarında sıcaktan dolayı zor durumlar yaşayabileceğine dikkat çekti. Gülgör, “Sonbahar ve kış saç ekimi açısından en ideal dönemdir. Yaz aylarında genellikle tatile gelen kişilere saç ekimi yapıldığını, ülkemizde ise saç ekiminin sonbahar ve kış aylarında tercih edildiğini görüyoruz. Yaz aylarında hasta sıcaktan dolayı zor durumlar yaşayabiliyor. Kafa derisi terleyebiliyor ve kişi terini silmek isteyebiliyor. Bu sırada elini saçına götürüp, ekim yapılan alana tahriş edebiliyor. Bu tarz sorunların yaşanmaması için havaların serin olması operasyon sonrası açısından artı değer katıyor” dedi.

Havaların serinlemesinin doğal klima etkisi yaptığını anlatan Gülgör, “Havanın serin olması terlemenin önüne geçiyor. Hasta kafa derisini ellemiyor. Yaz aylarında işlem yapılan hastalara ise serin ortamda bulunmalarını öneriyoruz. Ayrıca yazın terlemelerden dolayı sık sık ekim yapılan bölgeyi yıkama isteği duyacaklar. Kış dönemlerinde dökülmeler mevsimden dolayı olacaktır. Bu dökülmeleri ötelemek ve cansızlaşan saçlarımızı güçlendirmek adına mezoterapi ve prp tedavileri yaptırabilirler. Sağlıklı beslenerek saç yapısına uygun vitamin tercih edebilirler” diye konuştu.

Gülgör, şunları söyledi:

“Kışın artan dumanlar havanın değişkenlik durumları yağmur, kar ve rüzgar saçlarımızın cansız ve sağlıksız görünmesine neden olur. Saçlarımızın kış aylarında daha da bakıma ihtiyacı olacaktır. Soğuk havalardan dolayı saçlarımızda kırılmalar yaşanabilmektedir. Tabi ki bizleri memnun etmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyor.”