Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Gazipaşa Devlet Hastanesi, 2017 ocak ve şubat aylarına ait Suriyeli hasta istatistiklerini açıkladı.

Başhekim Vekili aynı zamanda Gazipaşa Devlet Hastanesi Acil Servisi Sorumlu Hekimi Dr. Şebnem Çelik, istatistik rakamlarını değerlendirdi. Acil sağlık hizmetleri konusunda, hangi uyruktan olursa olsun farklı bir uygulama yapılmadan müdahale edildiğini belirten Dr. Şebnem Çelik, acile gelen hastanın ilk değerlendirmesinin yapılarak hastanın kırmızı alan (acil hasta) ya da yeşil alan (acil olmayan hasta) olarak hasta değerlendirme alanında kaydedildiğini söyledi. Kırmızı alan acil hastaları uyruk farkı olmaksızın kimlik sorulmadan acil serviste muayene ettiklerini ifade eden Çelik, acil olmayan yeşil alan yabancı hastaların ise diğer Türk vatandaşları gibi kimlik kontrolüne tabi tutularak tedavi edildiğini belirtti.

Çelik "2017 Ocak ayı boyunca ayakta ve acil servis dahil olmak üzere toplam 160 Suriyeli hasta muayene edilmiş olup, bunun 131’i hastanenin acil servisinde, 29’u polikliniklerde, 10’u yatarak tedavi edilmiştir. 6 Suriyeli hastaya doğum yaptırılmış, 8 hastanın da ameliyatı gerçekleştirilmiştir. 2017 Şubat ayı boyunca ise ayakta ve acil servis dahil olmak üzere toplam 144 Suriyeli hasta muayene edilmiştir. Bu sayının 116’sının muayene ve tedavisi acil serviste 28’ininki ise polikliniklerde gerçekleştirilmiş olup, 5’i hastanemizde yatarak tedavi görmüştür. Toplam 2 doğum gerçekleştirilirken, Suriyeli 2 hasta ameliyat edilmiştir. 2017 Ocak ve Şubat ayları boyunca Suriyeli hasta ölümü gerçekleşmemiştir" dedi.