Rus Rambler haber kaynağına göre;

Peptik ülsere, belirli bir kan grubu olan ve aynı zamanda ortak bir dizi psikolojik özelliğe sahip olan kişileri öne çıkardı. Doktorlar, böyle bir eğilimi ülsere tanımlamanın mümkün olduğu işaretler olarak adlandırdılar.

En yüksek kategorinin MedPulse.Ru doktoru ile yaptığı bir röportajda Galina Ivashov bilimsel araştırma duyguları bastırmak ve ebediyen mutsuz olmak için ülser riski yüksek ve insan alışkanlığı arasında bir bağlantı teyit ettiğini belirtti. Örneğin, peptik ülser hastalığı olan çok sayıda hasta, kendilerini çok akıllı değiller, yaşam beklentilerini kasvetli olarak değerlendirirler, yaşamlarında mutluluk sahibi olma konusunda şüpheleri vardır.

Ivashova'ya göre, Moskova psikologları, yakın tarihli bir çalışmanın sonucu olarak, insan özellikleri ile mide veya duodenal ülser geliştirme olasılığı arasında bir örnek olduğunu ortaya koydu.

DUYGUSAL RAHATSIZLIKLAR İÇERİR
"Ülserlerin çoğu, kendileriyle ilgili endişe, endişe, başarı için akut bir arzu ile beklenen başarısızlık nedeniyle endişe ile karakterize edildi. İstedikleri şeyi asla elde edemeyeceklerinden eminler, bu nedenle sürekli olarak duygusal rahatsızlık hissederler. Böyle bir psikolojik durum, kronik strese ve sinir sisteminde spesifik değişikliklere yol açar. Sonuç olarak, bir sürü hastalık gelişebilir," uzman söyledi.

Ayrıca, doktora göre, birinci ve ikinci kan grubu olan kişiler peptik ülsere eğilimlidir. Bu durumda, ilk kan grubunun sahipleri daha çok duodenal ülser geliştirir. İkinci kan grubu olan hastalar arasında duodenal ülser sıklıkla tuzlu yiyeceklerin sevgisiyle ilişkili bulunur.

Tıp Forumu'na göre, Manchester Üniversitesi'nden daha eski bilim adamları, patateslerde bulunan maddelerin, mide iltihaplı süreçlerin gelişimini tetikleyen bakterileri baskıladığını buldular. Ve bunu antibiyotiklerden daha etkili yapıyorlar.