UŞAK (AA) - Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Diyabetle Yaşam Derneği Uşak Şubesi tarafından "Diyabeti Durduralım" isimli panel düzenlendi. 

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan Vali Ahmet Okur, diyabetin temel sebebinin kötü beslenme ve hareketsiz yaşam olduğunu belirterek, diyabetle mücadele ve hastalığın önemini çocuklara anlatmak gerektiğini söyledi.

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için beslenmenin önemine değinen Vali Okur, " Eskiden çocuklarımız okuldan geldiğinde sokakta oynar, bir şekilde hareket ederdi. Ancak şimdi çocuklarımız bilgisayar başında ya da yatarak ellerinde cep telefonları ile oynuyorlar. Çocuklarımızın bu tür rahatsızlıklara karşı daha bilinçlenmesi yönünde çalışma yapmamız gerekir. Zira artık evlerin reisleri çocuklar. Çocuklar ne isterse aileler de ona uyum sağlıyor. Ancak sağlık konusu ihmale gelmeyecek bir husustur. Bu konuda ailece hareket etmeli, hastalık konusunda aile fertlerini bilgilendirmeliyiz. Bu nedenle eğitimlere çocuklarımızdan başlayarak, aile ile devam etmeliyiz" dedi. 

Anne ve babaların çocuklarıyla birlikte spor faaliyetleri yapması gerekliğini aktaran Vali Okur, panelin önemine değindi. 

Konuşmanın ardından Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. İlknur Aslanoğlu, Psikolog Zeynep Sezer ve Diyetisyen Banu Belkıs Aş diyabetle ilgili sunum yaptı.

Paneli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı, Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, sağlık çalışanları, öğretmen ve öğrenciler izledi.