Zaman zaman yaşadığımız olumsuzluklar ve hayatımızı kötü etkilemekte olan olaylar nedeniyle büyük üzüntüler yaşadığımız dönemlerden geçmekteyiz. İş hayatı veya sosyal yaşantıda meydana gelen aksaklık ve sorunlar nedeniyle yaşadığınız bu üzüntülerin etkisi ise tahmin ettiğinizden çok daha fazla zararlıdır. Hem ruhunuza, hem de görünüşünüze zarar vermekte olan üzüntünün, cildinizi nasıl etkilediğini ve hangi olumsuzluklara neden olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İşte bizler de siz değerli ziyaretçilerimizi bu konuda bilgilendirmek ve üzülmenin cildi nasıl etkilediğini sizlere açık bir şekilde göstermek için bu yazımızı hazırlamış bulunuyoruz.

Cilt kırışıklığı
Sürekli olarak kaşları çatmak veya mutsuz bir ifadeye bürünmek, üzüntünün göstergesidir. Ancak böyle durumlarda ne olursa olsun gülmeyi alışkanlık haline getirmezseniz ve yüz kaslarınızı çalıştırmazsanız, cilt kırışıklığının oluşumunu daha hızlı bir hale getireceksiniz demektir. Bu nedenle üzgün olsanız dahi yeri geldiğinde gülmeyi bilmeli ve bunu sık sık tekrar etmeye çalışmalısınız.


Kilo almak
Üzüntü nedeniyle kendisini sürekli yemek yerken bulan kadın veya erkeklerin, kısa süre içerisinde aşırı bir kilo alımı ile karşılaştıkları görülmektedir. Kilo artışına neden olan bu üzüntülerin önlemini almak isteyenler ise hareket etmeli ve kendisini eve kapatmamalıdır.

 

Cilt kuruması
Uzun süre yaşanan üzüntüler nedeniyle salgılanan bazı hormonların, damarların yapısını küçültmekte olduğu görülür. Buna göre de yetersiz kan dolaşımı nedeniyle cildin kuruması önlenemez bir hal alır. Cilt kuruması nedeniyle pul pul dökülme görünümünün alması da insanları görsellik ve estetik açıdan son derece rahatsız edecektir.

Sizler de yukarıdaki sorunları yaşamamak ve cildinizle ilgili şikayetlere yakalanmamak için üzüntülerinizi bir kenara bırakmalısınız. Erken yaşlanmanıza neden olacak bu belirtilerden uzaklaşmak adına daima kendinizi motive etmeyi ihmal etmemeli ve mutlu olacak nedenlerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Türkiye'nin kadına dair, yasam ve stil sitesine girmek için tıklayın