Büyük ölçekli bir çalışma, insan vücudundaki uzun ömürlülüğün sebep olacağı genleri tanımlayamadı.

Niçin, sağlıklı insanlar 50-60 yıl içinde ölüyor ve birisi 115 yaşayabilir mi? Bilim adamları, uzun karaciğerlerin sırlarının ne olduğu konusunda hala cevap veremiyor çünkü vücutlarının dikkatli bir analizi, sağlık ya da yaşam biçimindeki ortak özelliklerin ortaya çıkmasına yardımcı olmamıştır.

UZUN ÖMRÜN İKİ SIRRI

Genellikle iki faktörün uzun ömürlü insanlara katkıda bulunduğu düşünülür - iyi bir kalıtım ve doğru bir yaşam şekli. Ancak çok sayıda sigara içen ve çok etkileyici hareketlilik göstermeyen uzun süren karaciğerler, genlerin daha büyük bir rolünü düşünmeye olanak tanır.

SOY AĞACININ ÖNEMİ

Bununla birlikte, soy araştırması yapan MyHeritage şirketinin bilim adamları tarafından gerçekleştirilen ve uzun ömürlülüğün neden olduğu genlerin tanımlanmasına yardımcı olmamış büyük ölçekli bir araştırma.

Uzmanlar, son birkaç yüzyılda 86 milyondan fazla kişinin doğum ve ölümleri hakkındaki bilgileri analiz ettiler. Kalıtımın ömrü çok az etkilediğini ortaya çıkardı.

Yani, uzun yaşayan ebeveynler için, çocuklar nedense bir anda öldüler ve tam tersi. Bu bağlamda, yerli sahnenin ve ekranın patron Vladimir Zeldin'in hem anne hem de babasının birleşmesinden daha fazla yaşadığını hatırlatalım.

BİLGİLER DEĞİŞTİ

Aslında, aynı uzun ömür genlerinin araştırılması hiçbir şeyle sonuçlanmadı ve bilim adamları hakim rollerini ispatlamadı. Çalışmanın gösterdiği gibi, uzun karaciğer vakalarının sadece %16'sı gerçekten genlerine teşekkür edebildi. Bilim adamları daha önce bu rakamın %25 olduğuna inanıyorlardı.