Çok sık doğum yapmak ve yapısal nedenlerden dolayı ortaya çıkan bu sorunun tedavisi için lazer uygulamaları başarılı sonuçlar vermektedir.

Esnekliği artmış olan vajina dokusunu oldukça basit bir müdahale ile vajina daraltma ameliyatı ya da lazer yapılabilir. En iyi sonucu almak için cerrahi müdahale yapılır. Cerrahi operasyonu yapan kişi jinekologdur ve hastanın genel sağlık durumuna bakarak nasıl bir uygulama yapılacağı belirlenir.

Vajinanın daraltılması kadınların cinsel olarak özgüvenlerinin olması, ilişkide zevk alamama ve diğer nedenlerden dolayı yapılmaktadır ve hastanın psikolojisini ciddi olarak etkilemektedir. Bu nedenle hastanın kararı doğrultusunda bu operasyon tercih edilir.

Vajina Daraltma Operasyonu Hakkında

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı tarafından yapılan vajina daraltma operasyonu için hasta genelde aşağıdaki şikayetlerle hekime başvurur;

-        Cinsel ilişkide haz almama,
-        İlişki sırasında ses çıkması,
-        Özgüven,
-        Doğum sonrası yaşanan sorunlar.

Operasyon için gerekli olan şartlar, genel anestezi için gerekenlerin uygulanmasıyla başlar. Hastan aç karnına operasyona alınır ve operasyon ortalama 1 saat sürer. Bir gece hastanede kalınır ve hastanın ağrı hissetmemesi için ağrı kesici verilir.

Operasyondan sonra herhangi bir iz kalması söz konusu değildir. Operasyon sonrası 45 günde hastaların iyileşmesi mümkün olur ve cinsel ilişkiye girebilirler. Vajinadaki pelvis kaslarının birbirlerine yaklaştırılması sağlandığı için ilişki sırasında erkeklerde haz alma imkanı daha fazlalaşır.

Kadınlarda zevk almak için klitoris uyarılması gerektiğinden bu durumu etkileyecek sürtünme klitorise daha fazla baskı yapacağı için zevk alma imkanı da artmaktadır.

Vajina Daraltma Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrası 45.günden itibaren cinsel ilişkiye girilebilir. Hastanın ameliyattan sonra normal doğum yapması, vajinanın eski halini almasına neden olur ama sezaryen doğum yapanlarda herhangi bir genişleme söz konusu olmaz.
Operasyon hakkında hastanın en iyi şekilde yararlanabileceği bir hekim bulması, bu hekim ile birlikte ameliyat risklerinin en iyi şekilde tartışılması sonuç açısından oldukça önemlidir. Operasyondan sonra hastaların sorunları çözülür ve eğer idrar kaçırma gibi sorunlar varsa bu durumda operasyonla birlikte giderilir. En iyi sonuç vajina daraltma ile alınır.

Ameliyattan sonra hastalara estetik dikiş atılır ve dikişler kendiliğinden dökülür. 15 gün sonra hastanın sorunlarının büyük bir kısmı giderilir. Sanıldığı gibi sık cinsel ilişki nedeniyle vajina genişlemez. En büyük etken yapısal durum ve normal doğum yapmaktır.