Yıldırım Belediyesi, ilçeye sağlık merkezleri yapmaya devam ediyor.

Millet ve Yediselviler mahallerinde yapımı süren aile sağlığı merkezleri tamamlandığında büyük bir ihtiyaca cevap verecek. Yıldırım Belediyesi’nin sağlık alanında yaptığı yatırımlarla öncü kurum olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnşası hızla süren aile sağlığı merkezlerimiz bu mahallelerimize artı değer katacak. Modern binalarda vereceğiz sağlık hizmetleri ile hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştıracağız” dedi.

Aile sağlığı merkezleri hakkında bilgi veren Edebali, “Millet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezimiz 614 metrekarede hizmet verecek. Binanın içerisinde 10 adet muayene odası, 2 adet gebe izlem ve aile planlama odası, 2 adet aşı ve bebek çocuk izleme odası, 2 adet tıbbi müdahale odası, 2 adet emzirme odası, laboratuvar ve engelli muayene odaları yer alacak” diye konuştu.

Yediselviler Aile Sağlığı Merkezi’nin de inşasının bitme aşamasına geldiğini belirten Edebali, “Yediselviler Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğümüz aile sağlığı merkezimiz 390 metrekare alanda hizmet verecek. Binanın içerisinde 4 adet muayene odası, eğitim toplantı odası, bebek ve çocuk izleme odası, gebe izleme ve aile planlama odası yer alacak” bilgisini verdi.

Edebali, Yıldırım’da insanların yaşam standartlarını yükseltecek kentsel dönüşüm hamlesinin hızlanarak devam ettiğini ve bu dönüşümün bir çok meseleyi kendiliğinden çözüme kavuşturacağını anlattı.