Florası bozulan saç derisi zayıf ve cansız saçlara neden olur. Yıpranmış saçlar için doğru çözümlerle saçlarınıza kuvvet kazandırın!

Saç derisinde yer alan florada saça zararı olan mantarların varlığından söz edilebilir. Malassezia bir saç mantarı olarak sağlıklı saç derisinde de yer alır. Malassezia yanlış şampuan kullanımı, saçların bakımına önem verilmemesi gibi nedenlerle saç derisinde çoğalmaya başlar ve saçların güçsüzleşmesine neden olur. Bu mantarın azaltılması ise doğru saç bakım ürünlerinin kullanılması ile mümkün olacaktır.

Saç derisindeki floranın düzeltilmesi adına bitkisel içerikli şampuanların kullanılması gerekir. Bitki ekstrelerininlaboratuar ortamlarında saça olan etkilerinin araştırılması ve dermokozmetik şampuanlarda bu formüllere yer verilmesi sayesinde sağlıklı saç yapısına sahip olunabilir. Ancak hangi saç sorunu yaşanılıyor ise mevcut olan saç problemini çözümlemeye yönelik  birşampuan seçiminde bulunulmalıdır.

Saç Problemleri

Saçlarda görülen kepeklenme, seboreik dermatit, incelmiş saç birer saç problemleridir. Kepeklenme ölü hücrelerin saçlı deriden dökülmeye yön tutması ile başlar. Dünya popülasyonunun yaklaşık yarısında görülür. Bu duruma Malassezia mantarı neden olur. Malassezia mantarı sebumda beslenen bir mantardır. Kozmetik saç şampuanlarının kullanılması ile bu mantarın çoğalmasına neden olunur. Böylece saç florasındaki bozulmadan kaynaklanan bir olay ile ölü hücrelerin dökülmesi hızlanır ve bu da kepeklenme sorununu ortaya çıkartır.

Kuru yıpranmış saçlar saç dökülmesine sebebiyet verir. Hava kirliliği, stres, yorgunluk, düzensiz uyku, yanlış ve yetersiz beslenme gibi bir çok faktör saçların kuvvetini yitirmesine neden olur. Sonucunda saç zamanla kırılgan bir yapı alıp hızla dökülmeye başlar. Dökülen saç teli sayısında görülen artış saçların sağlıksız olduğunun bir kanıtıdır. Saç köklerinde protein kaybının görülmesi saçların koparak dökülmesine saç tellerinin incelmesi ise saçların kırılarak dökülmesine neden olur.

Köklerden uçlara kadar inen protein eksikliği nedeni ile yıpranmış saç uçları kendini göstermeye başlar. Saç uçlarında kırıklı ve çatallaşmış yapıların gözlemlenmesi mümkündür. Saçların incelmesine neden olan etmenler şöyle sıralanabilir:

·         Saça kimyasal maddelerin temas ettirilmesi

·         Yaş etkeni

·         Hormonal etkenler

·         Sağlıksız bir beslenme koşulu

Saç köklerinin çapları dikkate alındığında uç kısımlarının kesitlerinden daha ince ise bu tip saçlar incelen saçlar olarak tanımlanır.

Yıpranmış Saçlar İçin Şampuan

Saçlardaki kalite artışını sağlayan maddeler şunlardır: L-sistin, keratin, B5 vitamini, magnezyum, çinko, biotin. Saçın önemli bir kısmını oluşturan keratin sert bir proteindir. Bu proteinin azalması ile saçların cansızlaşması ve güçsüzleşmesinden söz edilebilir. B5 vitamini saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına katkı sağlar ve dışarıdan alınması gereken bir besindir.

B5 vitamini yönünden zenginleştirilmiş şampuanların kullanılması saçların sağlıkla uzamasına katkıda bulunur. Yıpranmış saçlar için şampuan seçiminde Bioblas’ın bir protein kompleksi olan kökten uca bakım sağlayan kuru ve yıpranmış saçlar formülü kullanılabilir. Kökten uca sağladığı protein yüklemesi ile yıpranan saçların sağlığına kavuşması sağlanır.

Şampuan çevresel etmenlerin neden olduğu kirliliğin saçtan uzaklaştırılırken aynı zamanda saçların beslenmesine yardımcı olur. Ancak şampuan saç bakımı için yeterli değildir. Bununla birlikte yıpranmış saçlar için serum olarak yine Bioblas’ın organik argan yağı kullanımına yer verilir. Serum saçların kökten uca beslenmesinde en etkili yöntemdir.

*Haberlerimizde yer alan sağlık ürünleri için doktorunuzla görüşmeden kullanıma başlamanız kesinlikle önerilmez.