Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın destekleriyle, Kartepe ve Sapanca Belediyeleri’nin katkılarıyla KAMADER (Kocaeli Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği) tarafından 10. kez düzenlenen Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması, Bulgaristan da yarışmacıların katılımlarıyla, 2. kez Sapanca Gölü’nde başladı.
Yarışmacıların avladıkları sazanları, ölçümleme ve fotoğraflamadan sonra tekrar Sapanca Gölü’ne bıraktıkları yarışmada sporcular Seka Kampı’nda 6 takım, Seka Eski Top Sahası’nda 3 takım, Eşme’de 14 takım, Eşme Mezarlık1’de 5 takım, Eşme Mezarlık2’de 4 takım, karşı kıyı Doğa Restaurant’ta 2 takım, karşı kıyı Esentepe’de 11 takım ve Sapanca UzunkumPark’ta 6 takım halinde yarışıyorlar. 22 Ekim 2016 tarihinden itibaren Sapanca Gölü kıyısındaki 8 sektörde(noktada) başlayan Sazan Balığı Tutma Yarışması’na toplam 56 takım, 173 sporcuyla katıldı. 28 Ekim 2016 Cuma günü sona erecek olan yarışmada Sakarya’dan da 21 yarışmacı bulunuyor. Yarışmada, birinci sırada bulunan takım 23.5 kilogramlık sazanla, İstanbul’dan katılan Black Carp Team takımı. Bu ağırlıktaki sazan Sapanca Gölü’nde düzenlenen yarışma bağlamında şimdilik bir rekoru oluşturuyor.
Sapanca Gölü’nde balık popülasyonuna dikkat çekmek, amatör olta balıkçılığını özendirmek ve gölde bilinçli avcılık yapılması gibi konularla belirlenen amaçların gerçekleştirilmesi için yarışmanın düzenlendiğini belirten KAMADER Başkanı Engin Uztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kartepe ve Sapanca Belediye Başkanlıklarına katkılarından ötürü, içtenlikle teşekkür etti. Yarışmacıları Sapanca Gölü kıyısındaki sektörlerde ziyaret ederek başarılar dileyen Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Gölü’nün ekolojik dengesine dikkat çekmek amacıyla 2.kez KAMADER’i ve yarışmacıları Sapanca’da da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ülkemizin incisi Sapanca Gölü’nü ve ilçemizi tanıtma amacına da hizmet eden organizasyon dolayı kendisi de Kamader’e teşekkürlerini sundu.