S plaka uygulamasından yararlanan 3 bin 100 esnafın talebiyle 900 TL olan yıllık ruhsat bedelinin 400 TL’ye çekilmesi için görüşmeler başlatıldı. Son olarak Büyükşehir Aralık Ayı Meclis Toplantısında gündeme gelecek konunun meclisten geçmesi bekleniyor.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, servis taşımacılığı sektörüne standart getiren S Plaka uygulamasından yararlanan 3 bin 100 esnafa bir müjde daha verdi. Daha önce SESOB Başkanı Hasan Alişan ve ilgili esnaf temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda yıllık ruhsat bedeli indirimi ile ilgili konunun kendisine iletildiğini aktaran Toçoğlu, bürokratlarına gerekli talimatları verdiğini, esnafın yüzünün gülmesi için tüm adımları yasal mevzuat çerçevesinde attıklarını ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Biz S Plaka uygulaması için esnaf temsilcilerimizle bir araya geldiğimiz daha ilk gün, esnafımızı asla mağdur etmeyeceğimizi ifade etmiştik. İçinde bulunduğumuz yıl itibariyle esnaflarımızla el ele vererek, ihtiyaç fazlasına geçit vermeyen, servis taşımacılığına standart getiren bir çalışmaya imza attık. Bugün şuanda 3 bin 100 esnafımızda S plaka var. Bu işi fiilen yapan esnaf kardeşlerimiz profesyonel bir yaklaşımla ekmeklerini kazanmaya devam ediyorlar” diye konuştu.
Başkan Toçoğlu, “Mevzuat gereğince S plaka sahiplerinden talep edilmesi zorunlu olan 900, 700 ve 500 liralık bir yıllık çalışma ruhsat bedeli söz konusu. Bu fiyatlar araçların koltuk sayısına göre belirleniyor. Bu bedelle ilgili olarak da gerek SESOB Başkanımız Hasan Alişan gerekse de diğer ilgili esnaf arkadaşlarımızın bazı taleplerini aldık. Esnafımız ne diyorsa o. Arkadaşlarımızla konuyu görüşerek, yıllık ruhsat bedellerinde indirime gidebileceğimiz fikri masada ciddi bir şekilde yer almaya başladı. Bugün S plaka sahibi 3 bin 100 esnafımıza müjdeyi vermek istiyorum: Çalışma başlattık. 900, 700 ve 500 lira olan ruhsat bedelini inşallah tek fiyat olarak 400 liraya çekeceğiz” dedi. Esnafa dönük müjdenin Büyükşehir Belediyesi Aralık Meclis Toplantısında gündeme geleceğini aktaran Başkan Zeki Toçoğlu, “İnşallah bu indirimler Aralık Meclis Toplantımızda meclis üyelerimizin de onayına sunulacak. Ardından yeni düzenleme 2017 yılı itibariyle inşallah hayata geçmiş olacak. Her zaman ifade ediyoruz: Esnafımızın fikir birliğine vardığı her talepte Büyükşehir Belediyesi olarak biz varız. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yıllık ruhsat bedeli indirimi esnafımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerini paylaşarak, Başkan Toçoğlu’na düzenleme için teşekkür eden SESOB Başkanı Hasan Alişan ise şu ifadelere yer verdi; “S plakalı araçlar için alınan yıllık yol ve izin belgesinin 900 TL den 400 TL ye düşüren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederim. Bugüne kadar tüm esnaf kesimlerimizin isteklerine itibar gösteren Zeki Toçoğlu’na gönülden teşekkür ediyorum. Bize düşen görev güvene layık olmaktır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında gündeme gelecek yeni düzenleme daha önce S plakalı araçlardaki koltuk sayılarına göre alınan yıllık ruhsat bedellerinin (500 TL -700 TL-900 TL) tek yıllık bedel olarak 400 TL’ye çekilmesini öngörüyor.
(RŞ-BB)