Altındere Mahallesinde yapımı tamamlanan 4-6 yaş kuran kursu Akyazı protokol üyelerinin de katılımı ile yapılan törenle açıldı.
Merhum Bekir Coşkun Hocanın isminin verildiği 4-6 yaş arası Kur’an Kursu Akyazı Kaymakam Vekili İlyas Memiş, Akyazı Belediye Başkan Vekili Mehmet Çakmak, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, Akyazı İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Recep Özdemir, Akyazı Halk Eğitim Müdürü Dursun Ali Yaman, Akyazı Gazi Süleyman Paşa Cami emekli imamı Hüseyin Harputoğlu hoca ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile yapılan törenle hizmete açıldı.
Açılış öncesinde okunan Kuran-ı Kerim tilavetlerinin ardından Akyazı Gazi Süleyman Paşa Cami emekli imamı Hüseyin Harputoğlu selamlama konuşması yaptı. Harputoğlu hoca konuşmasında kuran kurslarının öneminden bahsetti. Harputoğlu, “Kuran kurslarının olmadığı bir ülkede yada ilçede yetişen çocukların gelecekte her türlü kötülüklere bulaşma yada meyil etme ihtimali fazladır. Bu nedenle Kuran Kursları çok çok önemlidir. Burada yetişen çocuklar Allah yolundan gider o ipe sımsıkı sarılır. İnşallah bu tür kurslarımız ilçe genelinde ve ülkemiz genelinde daha da yaygınlaşır. Kursumuz Akyazı’mıza hayırlı uğurlu olsun”dedi.
Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle burada bu güzel Kuran kursunun bu eğitim yuvasının açılışında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İnsanlar hayır işlerinde birbirleri ile yarışmalılar. Eğer bizlerde bir hayır yapmak istiyorsak bu kuran kurslarının yayılmasında, gelişmesinde ve içerisinde eğitim alan çocukların desteklenmesinde çaba göstermeliyiz. Allah burada emeği geçen herkesin amellerini kabul etsin Akyazı’ya hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Açılışın ardından tüm protokol üyeleri Kuran kursunun içerisini ziyaret ederek, kurs içerisindeki minik öğrencilerle konuştu. Kurs ziyaretinin ardından Akyazı Belediyesi tarafından hazırlanan aşure açılışa katılan tüm misafirlere ve protokol üyelerine ikram edildi.