Sakarya İmam Hatipliler Derneği ve Adapazarı Belediyesi İşbirliği ile geçen aylarda vefat eden Adapazarı İmam Hatip Okulu kurucu öğretmenlerinden Mustafa Karabulut anısına kitap basıldı.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Mustafa Karabulut anısına çıkartılan kitap tanıtımına Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) Başkanı Nafi Özdin, Adapazarı İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Gezer, çok sayıda İmam Hatip Okulu mezunu ve öğretmenleri katıldı. Tüm öğretmenlerin okul döneminde yaşadıkları ve duygularını anlattığı tanıtımda, son konuşmayı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli yaptı. Kendisine hoca olmuş öğretmenlerin karşısında konuşmanın çok heyecan verici olduğunu ifade eden Başkan Dişli, “Hocalarımızın karşısında konuşmak gerçekten çok zor. Zekeriya Kurt Hocamızın, Saygıdeğer Hocamız Mustafa Karabulut ile aynı okulda 32 sene mesai yapmasına karşın talebelikten kurtulamadığı gibi şuan bende 35 yıl önceki yaşadığım heyecanı yaşayarak Hocalarımız karşısında konuşmakta zorlanıyorum”dedi.
Türkiye’de ilk İmam Hatip meşalesini yakan Mahmut Celal Hoca olduğunu kaydeden Başkan Dişli, “Ondan sonraki ilk kuşakta Mustafa Karabulut Hocamızdı ve sonrasında da sizler geliyorsunuz. Size ne kadar hürmet edilse az. SİMDER’deki arkadaşlarımız Mustafa Karabulut Hocamızın anısına bir kitap bastırmayı teklif ettiler. Bizde üzerimize düşen görevi yaptık. Sizler öyle öğrenciler yetiştirdiniz ki, bugünkü ülkenin yönetimine ya direk katkı sağladılar ya da dolaylı olarak katkı sağladılar ve ülke o doğrultuda yönetilmeye devam ediyor. Bundan sonraki nesil de o doğrultuda böyle yetiştirilmesi kanaatindeyim. Bu kitabı hazırlarken SİMDER yönetimi ve İmam Hatip Hocalarımız çok emek verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Dişli, kitap tanımına gelen öğretmenlerinin ellerini öperek hepsine emekleri için teşekkür etti.
(RŞ-BB)