Sapanca Belediye ile Sapanca Kent Konseyi girişimleriyle, Sapanca yakın tarihine ışık tutacak olan ‘Yaşayan yakın tarih müzesi’nin’ hayata geçirilmesi için kurulan ön komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Sapanca’nın yakın tarihini belgelemek ve halkın uzun yıllardır sosyo-ekonomik yaşamını sürdürdüğü çeşitli kullanım objelerinin asıllarının elde edilmesini envanter düzeninde bir araya getirmeyi ilk amaç olarak benimseyen komisyon üyeleri, oluşuma katkıda bulunmayı daima sürdüren Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’e teşekkür ederek, ‘Yaşayan yakın tarih müzesi’ oluşturma amaçlı deneyimlerini birbirleriyle paylaştı.
Prof. Dr. Yılmaz Savaşçıl’ın ülkemizin diğer yörelerinde oluşturulan yakın tarihin yaşandığı müzelerin kurulması konusundaki süreçlerle ilgili değerlendirmelerinin önemsediği komisyon toplantısı, ilk girişim olarak ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarıyla bu konuda etkin bir bağ kurulmasının gerekliliğini vurguladı. Yerleşim birimlerinin kendi geçmişleriyle etkin bir bağ kurmasıyla, yakın tarihi belgelemek amaçlı ve yaşayan bir tarihe günümüzde ışık tutulmasını amaçlayan müze kavramının Sapanca’da büyük bir ilgi göreceğine inandıklarını belirten komisyon üyeleri, tarihin adeta yaşanacağı müze oluşumu için derlenecek kullanım eşyalarının hem iç mekanlar hem de dış mekanlarda sergileneceğini belirtti.