15 Temmuz darbe girişiminin ardından kayyum atanması sonucunda devlet himayesine geçen ve Milli Eğitime devredilen Yunus Emre İmam Hatip ortaokulu olarak hizmet verecek olan okul yapılan törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Belediyesi Meclis üyeleri, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Konferans salonunda düzenlenen açılış töreninde bir konuşması yapan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammer Hikmet, “Devletimiz tarafından FETÖ/PDY terör örgütünden alınarak Akyazı’ya kazandırılan bu yeni okulumuz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. Burada çocuklarınız artık emin ellerde kendi evlatlarımızdan ayırmaksızın evladınız evladımızdır zihniyeti ile onları geleceğe, hedeflerine ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Akyazı İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Akyazı’mızın mevcut eğitim kurumlarına bugün bir yenisini daha eklemenin ve açılışını yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu bina artık bundan sonra çocuklarımızın zihinlerini zehirlemeyecek ve artık burada gerçek eğitim hizmeti verilecek. Bu okulun içerisinde ülkesine, devletine, vatanına, bayrağına bağlı eğitimci kadrosu öğrencilerimize evlatlarımıza gerçek ilim irfan, bilim öğretecekler. Bu duygu ve düşünceler ile yeni okulumuzun ilçemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim” diye konuştu.
“Akyazı yeni bir eğitim yuvası kazandı”
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016’da Paralel Devlet yapılanması FETÖ/PDY tarafından yurt olarak kullanılan bu bina Kayyum atanması sonucunda bu karanlık kötü ve zihniyetlerin bu teröristlerin elinden alındı. Devletimiz tarafından el konulan bu bina, artık güzel amaçlara hizmet edecek. İçerisinde devletimizin öğretmenleri tarafından dini bilgiler, dersler güzel eğitimler verilecek. Her şeyden önemlisi çocuklarımızın zihinlerini karartmadan eğitim alacakları bir eğitim yuvası olarak yeni adı ile Yunus Emre İmam Hatip ortaokulu olarak hizmet verecek. Akyazı yeni bir eğitim kurumu daha kazandığı ve bu okulumuzu açtığımız için çok mutluyuz. Burada nice öğrencilerimiz ve geleceğimiz artık Allah’a, Kuran’a, vatanına, milletine bağlı bir şekilde yetişecek ve biz onların her zaman yanında ve destekçisi olacağız. Yeni okulumuz Akyazı’mıza hayırlı ve uğurlu olsun tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
“Açılış kurdelesi dualar ile kesildi”
Açılış kurdelesi kesilmeden önce Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir açılışa katılanlara topluca dua ettirdi. Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış kurdelesini Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Belediyesi Meclis Üyesi Abdürrahim Atmaca, AK Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Yunus Emre imam Hatip Ortaokulu müdürü Muhammer Hikmet, AK Belde A.Ş. Müdürü Nail Kahveci ve öğretmenler hep birlikte kestiler. Öğrenciler tarafından sevgi ile karşılanan Başkan Akcan’da öğrencilere sarılarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Açılış töreninin ardından okulun yemekhanesinde yemek ikramı yapıldı. Yemeğin ardından ise okul önünde açılış günü anısında törene katılanlarla topluca hatıra fotoğrafı çekildi.