Samsun’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 15 bin 200 öğrenciye ücretsiz yüzme kursu verilecek.
Yüzme sporunun çok küçük yaşlarda başlanıp ileri yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilen bir spor olduğundan hareketle, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak düşüncesiyle Samsun’da bulunan 2. ve 3. sınıf öğrencilerine toplam 8 saat yüzme dersi verilerek temel yüzme becerileri kazandırılması için Samsun İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilen Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesinin yeni eğitim öğretim yılında da uygulanması ile ilgili planlama ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz‘ Projesi’nin bilgilendirme toplantısı, Vali İbrahim Şahin’in başkanlığında, Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nun toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, ile yüzme antrenörleri ile yüzme dersi veren beden eğitimi öğretmenleri katıldı.
Vali Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz‘ projesi benim çok önemsediğim projeydi. Sayın Başbakanımız valiler toplantısında överek vurguladığı ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz‘ projesi Türkiye’ye mal edilen projedir. ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz‘ projesinin uluslararası alana çıkarmak ve iddialı sözlerin dışında hiç bir şey yapmamış olsak dahi, bir öğrenciye bile yüzme öğretsek bu faydalı bir şeydir. Onun için yaptığımız bu çalışmayı ben çok önemsiyorum. Sizin de buna gönül verdiğinizi görüyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün proje ortakları olduğu Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi kapsamında 2016 -2017 eğitim-öğretim yılında da Canik, İlkadım, 19 Mayıs, Alaçam, Yakakent, Atakum, Çarşamba, Tekkeköy, Bafra, Ayvacık ve Vezirköprü ilçelerindeki öncelikli olarak 2. ve 3. sınıflarda eğitim gören 15 bin 200 öğrenciye yüzme dersi verilmesi planlanıyor.
Bu yılda tam gaz uygulanmaya devam edecek olan Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi sekiz etaptan oluşacak ve Atakum, Bafra, Canik, Tekkeköy ile Vezirköprü ilçelerinde bulunan havuzlarda toplam 15 bin 200 öğrenciye yüzme kursu verilerek temel yüzme becerileri kazandırılacak.
Geçen yıl projeye katılan öğrenciler ve öğretmenler arasında yapılan anket araştırmasına göre Ankete katılan 6 bin 320 öğrenci ve 208 öğretmenin yüzde 93’ünün Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesini faydalı bulduğu, yüzde 7’sinin ise kısmen faydalı bulduğu sonucu çıktı.
Ayrıca yine anketlerde çıkan sonuçlardan biri de projeye katılan öğrencilerin yüzde 97’sinin yüzme sporu yaparken mutlu olduğu yönünde.